fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

vogosca_rat - 68345 - 07.04.2012 : Miner Vogosca Vogošća - best (1)

Prohujalo sa vihorom!


Citat jednog velikana pisane riječi:

"Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakaziti shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete."


Ja, Pravi i Željko u zemljama u kojima živimo smo mogli danas na udarnim vijestima da gledamo kilometre crvenih stolica i starim žalopojkama o milijunima izginulih za koji su krivi (a ko drugi ) nego Srbi agresori.

Ja lično priznajem i cestitam, ovima drugim tu jedinu izvojevanu bitku koju su dobili kukanjem i cvilenjem na sve strane. Nikad neću zaboraviti silno radovanje kad su američke kurve počele da bombarduju fabriku u Vogošći i naše položaje. Tada sam konačno i zauvijek shvatio da sa njima nikada više neće biti zajednice i napretka. Umrli su i tu je tačka stavljena za svakog ispravnog pravoslavca.

Nažalost, ti zavedeni jadnici nemaju pojma šta je tada Aljo sve potpisao u Dejtonu. U zemlji u kojoj živim je bila ogromna deponija nuklearnog otpada za koju je mijesečno za održavanje ista dobijala, pazite dobro slovima i brojevima jedan milion i sto hiljada dolara, $1. 1oo. ooo. I sve je to dislocirano tiho i u miru u te krajeve. A što je najžalosnije, totalno besplatno. Prvo sve bombe su bile radioaktivne a sad vam sve postojeće rupe i stare rudnike filuju. Vas mi nije žao ali jeste naših koji nikad nisu ni voljeli ni prizivali te nakaze. Među pilotima koji su sve to vozili tamo, zlobno kruzi jedan "crnjak", kako će se tamo za pedesetak godina rađati ljudi sa tri glave i bez ruku i moći će se do mile volje ujedati i pljuvati ali se neće moći tući.

Meni je žao što su i našu jednu glavu smijestili tu jer mi ih nikad nismo prizivali i borili smo se kako smo znali i mogli protiv njih.
To je sadašnjica, tužna i jadna.

I sad mi je žao što moram razočarati Maksa i ostale i otvoreno mu priznati da ja rođeni Sarajlija (rođen pod hrastovima davne 53 i u istom sekundu udahnuo prvi zrak sa Amirom sa kojim sam odrastao i družio se do marta '92) ne želim nikad više da se vidim i sijedim i pijem "kafu" (jer smo je pili i prije rata) a neka on sada novokomponovanu "kahvu" pije sa Sandžakljijama i papcima iz napaćene nam Srebrenice. Jer zašto da neko pije kafu sa agresorom na samo njegovo drago Sarajevo. Eto samo on zna kako se roditi pod hrastovima a ja sam se tu agresirao.

Samo kad bih samo i jednog trenutka i samo kroz bar jednu riječ vidio ono iskonsko priznanje da smo isti narod (a što samo mi Srbi stalno pokušavamo da dokažemo ali nas drugi ne priznaju kao daljnu braću), onda ću možda početi da razmišljam o zajedničkim sastajanjima i neće mi biti važno kako se zove onaj mirišljav i drag mi napitak.

Sad za sada sam dovoljno daleko od tih jadnih krajeva, živim veoma lijepo, mnogostruko sam nadoknadio izgubljeno imanje (na svoj način kažnjavam ove jebene anglosaksonce) pa na račun naplatim dva, a za kesh, čisto u svoj šlajpek pet.

Dok sam bio tamo u tim vremenima bio sam vam veoma često i veoma blizu. Gledam one slike, mogli bi mi platiti da dođem i očistim ta minska polja, aj ne bi vam bi skup (kad neće to da urade ti vaši prijatelji Ameri) Ha ha, šalim se!

Pozdrav svima, Miner

P.S. Moram im čestitati za jedan mali napredak, bar nisu postavili zelene stolice, ono šatro krv je crvena.
Idi na stranu - |listaj dalje|