fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

luna - 68230 - 03.04.2012 : Luna - best (0)

Podjela među specijalcima


Ima istine u tome da pred sami rat Srbi nisu radili na obezbjeđenju ni jednog od značajnijih objekata. Ali, tih dana je već bilo očito da će doći do podjela i rata. Da napomenem, po Sarajevu i BiH su uveliko bile barikade. I među specijalcima je provejavala podjela.

Nije tačno da Srbi nisu slati na obezbjeđenje, samo je Vikić već tada pravio podjelu pa su Srbi čuvali Srbe, Hrvati Hrvate a muslimani muslimane. Tako je recimo Ćutuk čuvao Ejupa Ganica a mene je Vikić slao da budem uz Veljka Kadijevića kad je dolazio u Sarajevo. Pa onda kad je išao Avdo Hebib i Vito Žepinić, sa Avdom je putovao musliman a sa Vitom Srbin...

U bazi se nije spavalo a da vrata nisu bila zaključana, ili da oružje nije bilo na dohvat ruke. Najbolje rješenje u takvoj situaciji i jeste bila podjela.

Vikić je već tada bio nebitan i bez autoriteta u takvoj jedinici. Autoritet je povratio tek početkom rata kada je pod geslom "borbe za građanska prava" stajao pred strojem u kome se nekada pozdravljalo sa "Drugovi specijalci zdravo!" a onda sa "Alahu ekber!"

Mislim da on još uvijek ne shvata da je bio zloupotrebljen od strane muslimana da bude Valter, jer on i sada kaže da mi nismo bili fer jer smo kad je došlo do podjele, ispustili ulje iz transportera i tako ga spriječili da ih on odveze iz Krtelja. Pa, pobogu, možete li i zamisliti koliko srpskih glava je spasilo to što nije uspio da odveze transportere i bovove? Logičan potez bilo kog pripadnika specijalne jedinice je da onesposobi oružje koje bi ga kasnije moglo ugroziti od strane neprijatelja!
Idi na stranu - |listaj dalje|