fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

grbavica - 68178 - 01.04.2012 : Aco Duric Grbavica - best (0)

Prelazak Hrvata na Grbavicu


Moram da te ispravim Gorane, Hrvati jesu napustili liniju i samo jedan vojnik je ostao, ali griješi kada kaže "prešli su i onda gdje je ko htio". Naime, dogovor je bio da se oni priključe VRS, a ako odbiju onda idu u radni vod ili zatvor i da čekaju na razmjenu za Kiseljak.

Nakon prelaska na Grbavicu, svi su dovedeni u štab u Drvorijeku gdje bila Prva četa 3. bataljona Sarajevsko-romanijskog korpusa. Sve do jednog od tih šezdeset Hrvata sam lično odveo u Banjalučku ulicu gdje bila komanda Bataljona. Sjećam se kad su došli u Drvorijeku: gledamo ih onako mokre i pitaju me stariji vojnici i oficiri gdje im je oružje. Rekli su da su sve pobacali u Miljacku. Tada sam doduše skinuo čizme i uniformu sa jednog od njih, dok sam ih vodio onako u grupama u Banjalučku.

Komandir mi dao sva njihova dokumenta, a ja šta ću meni 17 godina pa mi to sve nekako zanimljivo i smješno pa maznem jednu akreditaciju. Sutradan frka gdje su nestala dokumenta, ja kažem svom starom, rekoh "Vidi ovo šta sam uzeo!" Kada je to vidio umalo ga šlog nije strefio, pa mi kaže: "Šta da te kontrolišu na ulici za vrijeme policijskog časa pa ajde dokaži ko si!" Ali eto, ko je o tome razmisljao, meni je sve to bilo zajebancija.
Idi na stranu - |listaj dalje|