fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

krusevo - 68143 - 30.03.2012 : Vuk Gradinski Magelanov moreuz - best (0)

Pobrkani lončići


Po svom starom običaju "Patagon Olovčić" nastavlja da petlja i suče, neumorno. Ajde što se provalio pokazavši elementarno neznanje u vezi sa Žugom Milovanom, ali njegov "dnevnik" je toliko bogat nebulozama da je to već remek-djelo.

Ranije je več "dokazao" kako je istovremeno bio na Mačku, Polomu i u Drinčićima ali u svom "dnevniku" pokazuje kako je moguće biti baš na svim mjestima gdje je "gusto" u isto vrijeme.

Sve u svemu, "dnevnik" je gomila skupljenih podataka nastalih slušanjem prepričanih varijanti učesnika ili onih koji su "čuli" od nekoga pa zato djeluju konfuzno i obiluju nelogićnostima.

Promašaj u vidu godine početka velike bitke za Olovo (u pitanju je novembar iz 1993. a ne iz 1994. ) može se podvesti pod rubriku "omaške" (ovako ispada da je istovremeno u novembru 94. bio na Mačku, Drinčićima, Polomu, Kruševu, Bakićima...), ali neki drugi podaci su u neskladu sa stvarnim stanjem:

1. Ponedjeljak, 8. novembar 1993. je, nakon jutarnje izmaglice, bio izuzetno lijep i sunčan, bez oblaka, tako da niti je mogla kiša rominjati niti provejavati snijeg,

2. Utvrditi na obezglavljenom lešu da se radi o momku od 17-18 godina je nemoguće,

3. Radio uređaj RU2/2K (podsjećanja radi, gotovo identičan RUP12) nije nošen u vojničkoj torbi nego na posebnom "samaru", veličine je kao leđa nosača visokog oko 180 cm, težine približno kao "garonja" M52,

4. Komandant 1. olovske brigade (koja je branila Olovo zajedno sa Samostalnim sokolačkim bataljonom i 4. bataljonom iz sastava 126. ilijaške brigade) Senahid Bolić - Bolo smrtno je ranjen u borbama za Kruševo 14. januara 1994. godine. Očevici kažu da ga je u desni dio čela zakačio geler granate koja se aktivirala na šljivi. Podlegao je u tuzlanskoj bolnici u petak 21. januara 1994.

Ipak, ako zanemarimo hiperbole tipa qurchenje i nekoliko "šuteva visoko iznad prečke" te posložimo neke stvari iz napisanog, od pisanja Patagona (valjda je i nick odabrao zbog profesionalne deformacije) imamo koristi u vidu podsjećanja na događaje koji su se zbili a opisani od jednog PKMVP i PP.
Idi na stranu - |listaj dalje|