fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

operacija_prsten - 68090 - 29.03.2012 : F-16 Brioni Vogošća - best (0)

Diverzant na Ježevima


Samo da dopunim "Pravog" i njegov tekst o završetku operacije "Prsten". Naime, kad su se povukli sa trougle livade, nisu se povukli na početne položaje na Ježeve, nego je linija napravljena ispod Ježeva na nekih stotinjak metara, tj. na mjestu njihovih tadašnjih rovova, koji su tad zauzeti. Sjećam se da sam u jednom od tih napu"tenih rovova našao nekoliko bombi i pun ranac tromblona ručne izrade na kojima je pisalo Armija BIH. Ta linija poslije nije pomjerana do kraja rata.

Pošto Max reče da poznaje svaku stopu linije, a samim time i mnoge događaje na njoj, želio bih da ga nešto pitam. Negdje 1. ili 2. januara 93. na liniji Ježevi (vi ste to zvali Mujkića brdo) lakše su ranjena dvojica mojih komšija, mlađih momaka. Jednog su kuglice od bombe zakačile malo po vratu i uhu, a drugi je imao jedva vidljivu ranu na leđima. Ovaj prvi mi je pričao taj događaj kad sam ga sreo u Vogošći kako ide u ambulantu da ga previju. Kaže da im je u sred bijela dana došao čovjek u bijeloj uniformi (bio je snijeg) i ubacio bombu u rov. Bomba je vjerovatno bila ona crna defanzivna, a i nekako se otkotrljala u ćošak rova ispod stola, pa nije imala tako razorno dejstvo. Tom prilikom su imali puno sreće. Takođe mi je ispričao da dok je dohvatio pušku, ovaj je već pobjegao dole niz brdo. Poslije su zapucali u tom pravcu, ali.. .

Zanima me da li Maks zna nešto o pomenutom događaju i da li je taj njihov "diverzant" uspio da se iščupa. Eto onako, čisto iz znatiželje.
Idi na stranu - |listaj dalje|