fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 68056 - 28.03.2012 : Ami Muratov Sarajevo - best (0)

Poturice


Nakon čitanja teksta u vezi poturica, malo da reagiram a najbolje bi bilo ovako. Bilo ko, ko imalo ima razuma i ko imalo čita i želi da zna posluša i da nauči trebalo bi da posluša ovog čovjeka, Besima Spahića, koji možda nekome smeta nekom ne. Možda ga neko mrzi a neko ne, ali ja kao osoba koja želi da koliko toliko zna istoriju, povijest ili historiju u svojoj kućnoj biblioteci imam kopije istorijskih knjiga, dijela i sve vjerske knjige drugih religija. Nadam se da ce admin ovog sajta objeviti moju poruku i linkove za gledanje.

Ima još ljudi koji na osnovu istorijskih činjenica iznose nešto što drugima smeta.

Poštovani,

Besima Spahića ne samo da poštujem, nego i lično poznajem. Do početka rata smo radili zajedno - obojica smo bili asistenti na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Moja i njegova shvatanja istorije se 75% slažu, što je jako veliki procenat s obzirom da pripadamo narodima koji imaju apsolutno kontradiktorne stavove u pogledu istorije.

Po mom mišljenju Besim je veći Srbin nego što sam ja! Ukoliko ne shvataš šta on govori ti imaš ozbiljnih problema sa slušanjem, ili se trudiš da čuješ samo ono što tebi odgovara. Evo ti i nekih njegovih izjava:

- "Imam sreću da sam Vlah čiji su preci prešli na islam"

- "Nikakvog razloga nije bilo da se raspadne država koja se zove Jugoslavija i ja je volim. Ovaj rat je apsolutno insceniran i projektovan izvana. Nikakvog razloga nije bilo ovdje da se koljemo. Istorija nas je uništila, jer Jugoslavija nije imala zajedničku istoriju."

- Svi zločini koji su nam se desili dio su međunarodnog projekta. Nema šanse da je Mladić odlučio i projektovao Srebrenicu. Taj ko to misli neka se odmah javi neuropsihijatru.

- Kuran priznaje sve svete knjige. Nađitem mi bar jednu svetu knjigu koja priznaje Kuran.

- Alija je rekao da se mi muslimani ne trebamo persirati.

- Kako "salam alaikum" može biti Bošnjačka odrednica da se pozdravljamo na stranom jeziku?

- Hag je apsolutno politički napravljen sud koji radi šta hoće i šta neće da bi sproveo zadatak međunarodne zajednice. Jasno je da je politički. Zašto nije Hrvatska tužena za agresiju, ali je Srbija tužena?

- Mi smo naprosto dio jednog međunarodnog projekta i tu je kraj. Niko od mojih studenata nije čuo, ni pročitao djelo Naomi Klajn "Šok terapija" rast uništavajućeg kapitalizma gdje upravo piše o principu robovlasništva. Njega i te kako ima, ali su robovi države koje preko Međunarodnog monetarnog fonda dobijaju pomoć i plaćaju. Naši budući praunuci već su dužni do lakata da nikada neće moći stati na noge.


Idi na stranu - |listaj dalje|