fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 67982 - 25.03.2012 : Crni Orao Ilijać - best (0)

Sarajevo, etnički očišćen grad


Možda ću biti dosadan sa ovim mojim upadima, ali smatram da je korisno iz više razloga, a jedan od razloga je, zašto muslimanski čelnici u Sarajevu, ne dozvoljavaju popis stanovništva u BiH? Neka o tome kažu i ostali učesnici ove stranice.

BESIM SPAHIĆ: SARAЈEVO - ETNIČKI NAЈOČIŠĆENIЈI GRAD

Profesor sarajevskog Fakulteta političkih nauka Besim Spahić izjavio je da je Sarajevo etnički najočišćeniji grad, ali da se to ne smije reći.
Izvor: RTRS 24/03/2012

Spahić je za "Glas Srpske" rekao da onog prijeratnog Sarajeva više nema, jer je 145. 000 deklarisanih Srba u ovom gradu i još najmanje dvadesetak hiljada "onih izmiješanih" bilo tu, a sada ih više nema.

"Sada kada bi prebrojali, ako nađete 20. 000 dobro je, ali oni govore muslimansko-bošnjački", kaže Spahić i dodaje: "Govori se da je Banjaluka etnički očišćen grad, a 27 procenata stanovništva vratilo se u Banjaluku, i to više Bošnjaka nego Hrvata, jer im je ljepše u Hrvatskoj".

Odgovarajući na pitanje kakva budućnost očekuje BiH, Spahić je rekao da je "rat već pripremljen i da je samo pitanje kada će doći vrijeme".

"Mi smo bure baruta i samo se čeka kada će se fitilj zapaliti. Sve se forsira na priči žKoliko su oni vas u Srebrenici pobili?! Osam hiljada! Evo sad vi njih 28. 000 pobijte!ž i zato se ovi neki već pripremaju. Rata će biti samo je pitanje vremena", smatra Spahić.

On kaže da je međunarodna zajednica sve isplanirala i poslala OHR i visokog predstavnika u BiH da bi bilo "tako kako im odgovara".

Na pitanje šta misli o Haškom tribunalu, Spahić je odgovorio da je to apsolutno politički napravljen sud "koji radi šta hoće i šta neće da bi proveo zadatak međunarodne zajednice".

"Zašto nije Hrvatska tužena za agresiju, a Srbija jeste", upitao je Spahić.

V. D.
Idi na stranu - |listaj dalje|