fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

operacija_prsten - 67971 - 24.03.2012 : Miner Vogosca Vogošća - best (1)

Tenk na Golom brdu


Moram demantovati Maksa, jer je oko tenka ostalo šestorica poginulih - trojica su bili ispred tenka a trojicu iza tenka. Svi su imali crne pancire i jako dobru opremu, tako da pretpostavljam da nisu bili obični rovovski miševi i pripadali su sigurno nekoj jačoj specijalnoj ekipi.

Kad se tenk zaglavio bio sam nešto niže i bili smo spremni sa nekoliko osa i zolja da ga dočekamo, međutim par granata je eksplodiralo ispred samog tenka i vozač je izgubio kontrolu i jednom gusijenicom upao u tranšeu i zaglavio se. Da je nastavio u tom pravcu još desetak metara jako lijepo bi se otvorio za ose i zolje koje su ga čekale malo niže. Posada je počela da iskače i tako su i padali jer je vatra sa lijeve strane (njima sa desne) i granatiranje bilo pakleno.

Jedan moj pokojni drug koji je sve posmatrao sa lijeve strane ispod kote 830 mi je pričao da je iza tenka bilo vojske koji su vijerovatno pratili tenk i postoji mogućnost da su imali želju da zaštite tenk, ali to je bila ludost i postoji mogućnost da je neko od njih pritrčao ispred tenka i tu zaglavio. Ja sam među prvim došao do tenka nešto kasnije kad smo zaustavili granatiranje. I dan-danas imam opasač i jako dobar pištolj koji sam skinuo sa jednog poginulog (napominjem da sam mrtve uvijek poštovao i nisam dirao ali sam oružje uzimao, što nije grijeh) ostali koji su kasnije dolazili su pokupili ostalo oružje.

Sarajevo - uništeni tenk na Golom brduJa sam tada napravio nekoliko snimaka koje sam zbog odlaska u inostranstvo sve uništio. Postoji mogućnost da sam tamo kod kuma u koferu sa trofejnim oružjem ostavio i negative. Sad mi je žao što sam to uradio jer bi slikama mogao potkrijepiti mnoge ratne situacije od Orahovog brijega do Mijatovića kose. Ja sam iz zezancije jednom postavio sliku kote 830, slikanu upravo tada ispred samog tenka. Na toj slici se u desnom uglu vidi dio tenka.

Miner
Idi na stranu - |listaj dalje|