fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

operacija_prsten - 67957 - 24.03.2012 : Max Sarajevo - best (0)

O tenku na Golom brdu


Pozdrav Valteru,

Zamolio sam g-dina Željka da stupi u kontakt sa tobom vezano za onog momka, unaprijed hvala Vam obojici.

Prema informacijama koje ja u ovom trenutku imam, kada je tenk pogo đen niko nije bio u njemu i lažu svi oni koji kažu je neko bio u njemu.

U toku noći je bilo pokušaja da se tenk izvuče, ali za to nije bilo mogućnosti jer je iz grada trebala doći ona velika dizalica da tenk malo pomjeri kako bi on dobio oslonac na tlo, medjutim nije bilo šanse da se tako nešto odradi.

Realno govoreći, vi sigurno niste imali namjeru da čekate da se tenk izvuče, niko ne bi pucao dok mi to ne završimo a onda bismo mogli nastaviti ratovati. Ma šta da ti kažem, nebuloza mozgova sa naše starne.

Moja pretpostavka je da je posadu, a posebno vozača, uhvatila panika i da uradio tako kako je, ne znam možda griješim.

Tenk se zaglavio po dužini, tako da mu je pod bio na zemlji a obje gusjenice u zraku tj. nisu imale oslonac na zemlju jer bi se u protivnom mogao normalno izvući.

Ovo pišem iz razloga da shvatite da kada je počelo granatiranje oko tenka i par zolja ili granata iz RB, svi su se razbježali.

Tvoj kolega koji ti je tako nešto prenio bio je nišandžija u tenku, ali da li u tom ne znam. Možda jeste, ali tenk je bio prazan i bez posade. Vozač se zadnji izvukao kroz otvor na podu to je tačno, ali prije nego je tenk bio pogođen. Vratio se tranšejom koja je išla preko Golog brda prema putu i onda u Jezera.

Tenk je uništen tek sutradan ujutro.

Pozdrav
Idi na stranu - |listaj dalje|