fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

krajina - 67921 - 22.03.2012 : Diverzant72 Banjaluka - best (0)

Hrvatska prevara


U ovom postu želim navesti jednu od mnogih "nepravdi". Iako ovo što se meni desilo nije tako strašno, ali meni lično je stvarno zasmetalo, a takođe i nekim mojim ratnim drugovima.

Naime, kod jednog mog saborca su bile neke naše slike, često smo ih pregledali. Između ostalih, tu je bila i jedna slika na kojoj smo nas četvorica bili u crnim uniformama. E, sada ću vam reći nešto o tome kako baš crne uniforme. Te uniforme je nas desetak nosilo svega 7 do 8 dana. O čemu je riječ?

Nas nekolicina je dobila crne unifrome bez oznaka, kao za specijalce šta ja znam, i ne sjećam se više detalja. Moram priznati da nam je bilo prijatno, razlikovali smo se a i imali smo neko poštovanje. Međutim, to zadovoljstvo nije dugo trajalo jer smo dobili naredbu da te uniforme hitno skidamo i da oblačimo "stare".

U to vrijeme bili smo na Koridoru, ispred nas je bilo nekoliko jedinica, između ostalih 108. Brigada HVO, 215. Brigada Armija muslimanske BiH (tada su se bile razdvojileć i neka jedinica HOS-a. Nekih 15 dana poslije toga, neprijatelj je imao neku akciju, ali neuspješnu, kad smo odbili napad nšsli smo nekoliko pripadnika HOS-a, naravno bili su mrtvi. Njihovi saborci su ih ostavili. Jako me je iznenadilo da su imali uniforme identične onim našim, ali su imali i oznake, što mi nismo.

Taj moj drug je stavio te slike na internet, u kojima smo mi u tim crnim unifrmama, i za divno čudo odem na neki hrvatski forum i vidim nas četiri, a komentar na sliku je bio: četiri pripadnika HOS-a u izvijdanju kod četnika, kod Brčkog 1993. godine

Ja sam stvarno bio razočaran!
Idi na stranu - |listaj dalje|