fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

prepiska - 67910 - 22.03.2012 : Specijalac Momčilo RS - best (0)

Informacija za Max-a Sarajevo


Kada je akcija počela, aritiljeriska je pripremala krenula u ranim jutarnjim satima i trajala je skoro par sati. Mislim da je jedna serija minobacačkih granata bila "aerosolna" što se moglo vidjeti i po leševima koji su ostali. Bar ja tako mislim!

Poslije rata "Čarlijeva" snaha, Čarlijev brat je poginuo na početku rata a Čarli je bio zarobljen pa smo se i lično upoznali u "Solarisu" na Ilindan 1992. godineć je otišla u Ameriku i proglašena je ženom godine. Žao mi je što je nisam i lično upoznao jer sam čuo sam da je uradila mnogo dobrih dijela za sve tri zaraćene strane.

Da ne bih ponovo opisivao pogibiju Vinka Šamarlića, napomenuću samo da je tačno je da je pogođen između pancira i golog tijela i da je leš je njegov tamo ležao par dana. Lično poznajem ljude koji su učestvovali u tim borbama.

O tom dogadjaju ima dosta teksta na forumu "63. padobranske".

Momčilo,

drago mi je da si se vratio kući, tako da ćemo opet čitati tvoje zanimljive priče iz rata.

Međutim, ovaj put moram da ti dam i jednu primjedbu. U prvom dijelu teksta nisi pomenuo ni jednu geografsku odrednicu, pa čak ni godinu, tako da ni ja mogu sa sigurnošću da utvrdim da pišeš o akcijama na Golo brdo i kotu 830 u toku Operacije "Prsten".

Iako je meni jasno, zbog drugih bih htio napomenuti da je Vinko poginuo na Vracama, u jednoj potpuno različitoj akciji.

Još jednom bih zamolio sve one koji pišu na ovoj stranici da u jednom postu pišu isključivo o jednoj temi. Ovo pomaže meni da razvrstam postove na pravo mjesto.
Idi na stranu - |listaj dalje|