fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

dobrinja - 67404 - 09.03.2012 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

RE: Ko je ginuo na Dobrinji


Dobrinjac,

na početku si mi izgledao sasvim OK, ali sam sadasve više ubjeđen da ti i nisi bio baš neki borac. Iz tvojih zadnjih postova je postalo očigledno da ti ustvari prepričavaš priče hanuma sa Dobrinje.

Što se tebe tiče, ti na vašoj strani priznaješ isključivo poginule koje si ti vidio. Izvini, malo je nerealno pogotovu što sam slušao priču četnika sa Ilidže koji su mi pričali da su samo u jednom podrumu pobili pet muslimana. Čak sam vidio i njihove beretke, jedan pištolj, i par pušaka koje su oni tom prilikom zarobili od njih. Ova mi priča i ne liči baš na to da se radi "o civilima".

Izgleda da čovjek sa tobom više ne može da razgovara. Tačno je da je u Srpskom Sarajevu bilo stotinjak dobrovoljaca iz Srbije. Međutim, ne treba da zaboraviš da je i u vašoj vojsci bilo oko 3000 Sandžaklija, vidi čuda - takođe srbijanskih državljana, koji su se borili na vašoj strani. Izgleda da je njihova uloga u stvaranju suverene Bosne bila mnogo veća jer vam oni danas vedre i oblače u Sarajevu. Kako vam je sa njima, to i sam najbolje znaš.

Što se mene tiče, ti možeš tvrditi da ni jedan muslimanski vojnik nije poginuo na Dobrinji. Drago mi je da je tako, ali mi nije jasno što onda, kako i sam napisa, drugi na internetu prikazuju sasvim druge brojke.

Pošto vidim da si laik za taktiku ratovanja, moram da ti objasnim i zašto su Sokočani dolazili da ratuju na Dobrinju. E, upravo zbog toga što ste i vi kroz tunel išli na Nišiće i Olovo i napadali na sokolačku opštinu. U ratu su svi jedna vojska, i niko te ne pitaš gdje ćeš ratovati. Ideš tamo gdje je najpotrebnije. Tako je bilo na našoj, a i vašoj strani. Ti si izgleda rat proveo u podrumu, pa i ne znaš kako se ratuje.

Da još jednom napomenem: među poginulim borcima na Dobrinji ima i Paljana, zatim junaka širom čitavog prostora Srpskog Sarajeva. Mislim da jedino Vogošća i Ilijaš nisu imali ni jednu jedinicu koja je učestvovala u tim borbama. Za Rajlovac pouzdano znam da jeste.

Eto toliko ovaj put. Bilo i ne ponovilo se!
Idi na stranu - |listaj dalje|