fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 66663 - 04.03.2012 : Crni Orao Ilijać - best (0)

Čiji li su sudovi u Republici Srpskoj


Kada sam pročitao tekst od gospodina Velimira, koji je u detalje iznio podatke i dešavanja o stanju, koje je već Mrakovica u svojim tekstovima pominjo, onda se potvrđuje da je to istina i s pravom se postavlja pitanje:

  1. Ko stoji iza kriminala u PIO RS i čiji li su to sudovi u RS?
  2. Jesu li to sudovi pojedinca, grupe ili jedne partije iz Banjaluke?
  3. U RS-oj postoji još Osnovnih sudova, zašto samo Osnovni sud u Banjaluci treba da riješava sudske predmete boraca RS? Ja se, kao jedan običan građanin i nekadašnji borac, pitam zašto navedeni sud koji je donio izvršno riješenje, ne postupi i ne izvrši svoju donešenu odluku? Znači da to nije samostalni sudski organ, već da radi po nečijem nalogu, a ne po zakonu.
  4. Da li je RS-oj potreban takav sudski organ s kojim neko drugi upravlja?
Izuzev gospodina koji se javio da kaže, kako je i na koji način on primio borački dodatak, zbog čega mu se lično zahvaljujem, drugi to neće reći zbog straha da im se ne ukine i to što već dobiju. A to već nije od njih iskreno, prema svojim drugovima borcima iz rata, sa kojima su bili složni tokom rata. Zato i treba podržati predlog Mrakovice da se ispita gdje i u kom regionu se isplaćivao borački dodatak?

Pored toga, evo danas sam našao i jedan članak (istina u sarajevskom "Avazu" koji se hvali), a koji govori o borcima RS i o Panteliji Ćurguzu, pa vam ga prenosim u cjelosti:

PDP: Borci obmanuti, Ćurguz radi za Dodika!

Danas je očigledno da će skoro 40. 000 boraca imati manje penzije, navodi PDP

Autor A. - Objavljeno 04. 03. 2012. u 12:20

Pantelija Ćurguz: Dodikov igrač Partija demokratskog progresa (PDP) Mladena Ivanića oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem predsjednika Boračke organizacije RS (BORS) Panteliju Ćurguza optužuju da radi isključivo u interesu vlasti i Milorada Dodika.

Danas je očigledno da će skoro 40. 000 boraca imati manje penzije, da je vlast obmanula borce i da Pantelija Ćurguz radi isključivo u interesu vlasti, te da ga problemi boraca ne zanimaju " ističe u saopćenju ova stranka.

PDP dalje navodi da je najava protesta RVI "samo još jedan pokazatelj da Ćurguz, koji godinama uživa brojne pogodnosti SNSD-ove vlasti, ne radi u interesu boračke populacije".

  • Besmislenim napadima na opoziciju Ćurguz ne može sakriti ogromnu odgovornost za katastrofalno stanje u kojem se nalaze borci " navodi, između ostalog, PDP.

    Podsjećamo, zbog nezavidnog stanja u kojem su dovedeni demobilizirani borci iz RS njihove kolege iz FBiH prije izvjesnog vremena odlučili su im donirali od svojih penzija pod 10 KM, što je "Avaz" prvi objavio.
  • Idi na stranu - |listaj dalje|