fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

olovo - 65964 - 28.02.2012 : Patagon Olovćić Kod Olova - best (0)

Teško nama s njima


Poštovani gospodine Tomiću,

U jednom od ranijih pisama sam pokušao objasniti kakvi su naši današnji političari, pa sam između ostalih spomenuo i gospodina Tadića. Tom prilikom sam rekao da njega boli ona stvar za Kosovom i srpskim narodom u BiH. Prodao je Tadija i Karadžića i Mladića, u pokušaju da uđe u EU, a kad ni to nije bilo dovoljno nabacio je i odvajanje Kosova od Srbije.

U isto vrijeme, grlati patrioti su na sva usta uzvikivali "Ne damo Kosovo", ali izgleda da je sve to bilo džaba jer Tadić će priznati Kosovo isto kao što će ga priznati i Laktašenko. I da kulminacija njihovih političkih nestašluka bude veća , Tadić izjavama, kako su pregovori bili teški, ali da je Srbija nakon dugotrajnih pritisaka na posrednike u pregovorima i same Kosovare uspjela da za duži vremenski period ostvari pravo na objedinjenu vremensku prognozu Kosova i Srbije.

Eh sada mene kao obićnog laika i ovozemaljskog smrtnika interesuje da li je to Tadić stvarno umislio da je objedinjenom vremenskom prognozom dobio Kosovo, Ili je Tadić ovom izjavom samo pokazao svoju političku nezrelost i nezainteresovanost za ovaj problem, koji je zahvaljujući samom njemu nije više problem nego riješeno pitanje u korist "bakljave" i "hurmašic".

Sa druge strane, vidimo kako Laktašenko baca narodu prašinu u oći. Prijeti referendumom i plebiscitom da bi jadnom i osiromašenom srpskom narodu odvratio pažnju od stvarnog problema. A taj je problem toliko veliki da će ga ispaštati i praunuci i mnoge njihove generacije.

Ali Mila boli ona stvar. On se napljačkao i njegovom plemenu može biti da planduju decenijama i uživaju u otetom srpskom novcu. Ni borac u RS-u ni borac u BiH za koju godinu neće smjeti kazati da su bili u ratu. Poniženi, osiromašeni materijalno nezbrinuti sa nikakvom perspektivom da će budućnost biti svjetlija bivši srpski i bosanski vojnik tapka u sunovrati svojih vladara.

U prethodnom pisanju sam govorio da je moguć suživot sva tri naroda u Bosni, samo treba malo dobre volje i da se svi oni koji su činili zlodjela kazne. Potvrda ovih mojih navoda je šamar koji su demobilisani vojnici armije BiH udarili Dodiku, tako što su od svojih 320 km akontacije svaki od njih izdvojili za kolegu sa srpske strane određena sredstva kako ni oni ne bi ostali gladni, znaći možemo mi dalje samo treba oseknuti ove narodne pijavice.

Nagradno pitanje, dali se Dodik osječao nelagodno kada su borci Armije BiH davali od svoje crkavice dio novca za borce RS.

a)jeste, jako se loše osjećao zbog tog čina.
b)Osjetio je određenu nepravdu jer nije uspio u toj transakciji ništa dobiti
c)Rekao je "ko vas jebe! Crknite i jedni i drugi!"

Neka odgovor zadrži svako za sebe, ko god da ovo pročita, a vama pošteni srpski narode puno pozdrava od Patagona.
Idi na stranu - |listaj dalje|