fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 65462 - 25.02.2012 : Luna Bijeljina - best (0)

Ševo Nedo


Želim samo da dam podršku pisanju profesora Ševe Nede. Ja lično se, kao i specijalac Momčilo ne slažem sa nekim njegovim potezima 1998 godine, ali to je njegovo legitimno pravo da odabere svoj put, medjutim smatram da je dobar čovjek i da ga treba podržati u njegovom traženju svojih prava.

Kako sam shvatio on će da piše ovakve tekstove pa da ih stavlja na internet, ili da otvori neki blog ili slično? Volio bih kada bi Momčilo pokušao da ga ubijedi da piše na ovim stranicama, jer se radi o čovjeku koji je opšte-obrazovan, koji je voli druženje, jako zanimljiv i specifičan, vozi bicikl i bavi se sportom, ukratko gradska sarajevska raja, koga mnogo ljudi znaju i koji može da dobro opiše dešavanja pogotovo sa početka rata na dijelu Grbavice i uopšte Sarajeva.

Potpuno razumijem ovu njegovu borbu sa vjetrenjačama u MUP-u i BORS-u za svoja prava koja ga sleduju kao borca i učesnika u ratu.

Pantelija i ovi oko njega kao da su počeli rat onog momenta kad su se oni uključili u njega. Za njih niko drugi ne postoji. Žalosno je da i kada ostvari pravo borca I kategorije, shvatiće da nije dobio mnogo. Samo papir. U suštini nemaš nikakva prava na osnovu toga. Evo nek' neko kaže koja prava ima borac I kategorije u odnosu na bilo kog drugog borca. Odgovorno tvrdim nikakva!

To ti ne pomaže ni u jednom slučaju. Nemaš nikakva primanja na osnovu toga, nemaš prioritet u zapošljavanju, ne pozivaju te ni na kakva obilježavanja Boračke organizacije i što je najgore, neki borci 7 kategodije su im u opštinskim i republičkim boračkim organizacijama.

Ja sam već jednom pokušavao da otvorim tu temu na ovim stranicama međutim niko nije bio zainteresovan da piše o tome. Pa mogli bi ovako da počnemo! Evo pokrenuo nas je Ševo sa svojim tekstom i nevodjenju računa o borcima.

Več sam izrazio neslaganje sa izborom u strukture boračke organizacije. To se bira ispred nekih mjesnih zajednica, da te predlože. Pa kako če predložiti neko borca koji je ratovao po Hercegovini, Ozrenu, Krajini i sad živi u Bijeljini ili Doboju??? Kako? Mi borci smo p.. . e što ni jednom do sada nismo ustali i tražili svoja prava, nego čekamo da nam ta prava da Ćurguz i njemu slični. U Federaciji borci izađu i protestuju, traže svoja prava, organizuju se, daju podršku onim koje progoni sud za ratne zločince, a mi kao miševi, ćutimo i molimo boga da ne dođu po nas. Zato nam na obilježavanjima godišnjica nekih stradanja i bude pet šest ljudi. Ko da ih povede, Ćurguz? On i Mišićka? Dok god smo mi ovako inertni neće se ništa promijeniti. I dalje će Panteliju voziti audi sa treptačima i rotacijom iako je to protivzakonito.
Idi na stranu - |listaj dalje|