fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kosovo - 65402 - 24.02.2012 : Ratko Obrenovic Detroit, USA - best (0)

Pa ljudi, da li je ovo moguće?


Tadić: Kosovo će u vremenskoj prognozi uvek biti deo Srbije

BEOGRAD, 24. februar 2012, (Njuz) " Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da je između srpskog i kosovskog pregovaračkog tima u Briselu postignut dogovor da Srbija, bez obzira na dalju sudbinu statusa Kosova, trajno zadržava pravo da u vremenskim prognozama u vestima prikazuje Kosovo kao sastavni deo srpske države.

Tadić je napomenuo da je ovo veliki trijumf našeg pregovaračkog tima u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

- Građani Srbije mogu da budu mirni, postignut je čvrst dogovor Beograda i Prištine, uz garancije Evropske unije, da će Kosovo i narednih godina moći da se u vremenskoj prognozi na našim vestima prikazuje kao neotuđivi deo Srbije " izjavio je Tadić.

Srpski predsednik se osvrnuo na nedavno istraživanje Stratedžik marketinga koje je pokazalo da preko 50 odsto građana smatra da je Kosovo u sklopu Srbije dokle god je tako prikazano u vremenskoj prognozi u Dnevniku, i da bi im najteže palo ako jednog dana stajalo drugačije.

Predsednik Tadić je saopštio novinarima da su pregovori oko statusa Kosova u vremenskoj prognozi bili toliko uspešni da srpska strana nije morala da pristaje na bilo kakve kompromise.

- Kako su pregovori završeni, mogu da kažem da je pregovarački tim bio spreman da albanskoj strani ponudi da, u slučaju da jednog dana Srbija prizna Kosovo, ono u prvom Dnevniku bude prikazano kao nezavnisno. Cilj od kog nismo bili spremni da odstupimo bila je pozicija Kosova u vremenskoj prognozi u drugom Dnevniku RTS-a. Ipak, bez većih problema, uspeli smo da Kosovo zadržimo u sastavu Srbije i u prvom i trećem Dnevniku, kao i vestima na Pinku, Prvoj, B92 i svim ostalim televizijama " izjavio je Tadić.

Autor teksta Marko Dražić, izvor: njuz.net
Idi na stranu - |listaj dalje|