fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas_sjecanja - 65342 - 24.02.2012 : Boris Sirob Srbija - best (0)

O mom pisanju


Poštovani Željko, Nekokom čudnom energijom, ja sam skupio bezbrij sjećanja, mojih kumova, mojih drugova, ujaka , strićeva, rođaka.. .. .. I sve što znaju oni, sada znam i ja.

Ovo pisanje sam poćeo sa namjerom da se spomenu i mali, sasvim obični ljudi. O velikim ratnicima, vođama, velikim herojima, pisače istorija, nadam se. Ja ću da spomenem neke druge, dok za to ne dođe vrijeme. Za sada samo želim da spomenem ljude poput čiče heroja, Vladimira i njima slićnim...

Zašto sada ovo pišem? Vidim da je moje pisanje privuklo pažnju nekih ljudi, ali i njihove komentare. Neću u buduče da ulazim u polemike ni o kome ni oko čega. Več sam to jednom na pisao. Svaki je nesretnik koji je dao život u ratu za svoju porodicu najmiliji. Svaka je jedinica, svojima najbolja. Svi su bila ista vojska. Kako Srbi, tako i nesretni muslimani.

Ni u jednom trenutku nisam podcjenio ni Vogoščansku ni Ilidžansku brigadu, odnosno njihove borce. Niti ću to ikada učiniti. Ja čak cijenim i časne muslimanske vojnike, a pogotovu vojnike VRS.

E, sad o Mladenu Saviću, ima mnogo da se piše, kad dođe vrijeme. Gospodin Zoran Anđić je pisao nešto o Mladenu, nisam siguran da je to sve tako. Blagoja je ubio nesretnim slučajem Srbina, a ne muslimana u Srebrenici. Mladenu nisu namjestili ubistvo, nego je to bio vrlo prost nesrećan slučaj.

Ka što rekoh sad ulazim u polemiku i nikada više. Iz sječanja moga kuma Mladena znam kao i samog sebe.

Samo oni koji su zabijali Mladenu glavu u krilo i on njima prilikom razni akcija. Znaju kako je ga prozvala njegova udarna jedinica. Inače Mladen je bio komadant prve jedinice u SRK kKoja je dobila ratnu zastavu.

Evo i jednog nagradnog pitanje: kako su ga, zvali njegovi izviđaći. Uzgred to je jedinica koju je Dragan Josipović najviše volio i cjenio. Toliko o ovome. Slijede priće o ljudima poput čiče. Pozdrav Boris.
Idi na stranu - |listaj dalje|