fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 64802 - 22.02.2012 : Zoran Ađić Brčko - best (1)

Mladen Savić


Borise,
Svaka čast na tekstovima! Mislim da možda ne bi trebao omalovažavati vogošćanske i ilidžanske borce jer nisu ništa manje niti slabije ratovali od ilijaških, ali je ipak najbitnije da pišeš i da se sve ovo ne zaboravi.

Dobro je i da si spomenuo Josipovića a i Mladena Saviša. Za Mladena sam čuo sve najbolje, a i znam ga iz rata. To je jedan pošten i častan čovjek iz bogate porodice, koji je pred sami početak rata provalio u muslimansku firmu "Ozrenka" i u saradnji sa tadašnjim načelnikom Miloradom Marićem, pronašao krvnu plazmu koja je uzimana Srbima i prodavana u Evropu. Tu je pronađeno i nešto kafe i oko 50 tona šećera, pa je sve to podijeljeno okolnom stanovništvu.

Mladen je sa Ćutom bio predratni vlasnik kafe-bara "Dijana" u Ilijašu, ali ni jednog dana u ratu nije dozvolio da taj kafić radi, sve dok srpski borci ginu na linijama. Nije želio da zarađuje na muci naroda. Gdje god je bila neka akcija, Mladen je učestvovao i ni komandant Josipović, a ni komandant Božo Savić nisu htjeli da rade ništa bez njega. Tako je bilo i u toku poslednje ofanzive 1995. godine, kada je Mladen vraćao izgubljene linije i tom prilikom nije išao kući puna dva mjeseca, svek dok se ofanziva nije završila. Ko god je iz Ilijaša, sjetitće se kada su mu namjestili ono ubistvo komandanta artiljerije, ali i to je nas Mlađo izdržao.

O kakvom se čovjeku radi govori i to što je u željezari sakupljao bakar i prodao ga za 7000 DM Hrvatima u Kiseljak da bi platio advokata za srpskog borca Blagoja Skoču koji je u samoodbrani ubio nekog muslimana u Srebrenici.

Nakon toga je Mladen navodno bio u komesarijatu za izbjeglice u Brčkom i tu je pomogao Srbima iz Sarajeva da nađu smještaj i jedini je iz tih komesarijata koji nije uzimao novac za smještaj izbjeglica. Trenutno živi u Brčkom sa svojom suprugom koja radi u bolnici Brčko kao medicinska sestra a on je koliko čujem nezaposlen. Zar takvi heroji u ovom društvu nemaju gdje da rade?

Volio bih ako neko zna nešto više o Mladenu Saviću da o i to napiše ovde. Da se ne zaboravi! Kažu da je i pokojni Boro Radić strepio i drhtao pred njim.
Idi na stranu - |listaj dalje|