fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas_sjecanja - 63522 - 14.02.2012 : Boris Sirob Srbija - best (1)

Oni su bili junaci!


Ja sam se krstio u 23 godini. U prvu akciju sam išao sa pozjmljenom puškom. Ka i oni prvi pet sa mnom. Mislim da je to bila prva akcija, koju je spontano i neplanirano izvela neka jedinica iz Ilijaša.

Vaskrs 1992. godine, poslije pokušaja proboja 300 muslimana iz reona Vidovića. Proboj su pokušali izvesti preko Vele, Zenika, Bioče, a sve to u cilju povezivanja sa Ahatovićima. Tom prilikom je stradao izvjesni Miletić, na Pjesku.

E, što sam ovo gore pisao? Nisam bio član ni jedne političke partije, pa nisam imao oružje kada je počeo rat. Nisam ni sanjao samo godinu, prije šta ću sve preživjeti i vidjeti...

Naime, mnogi su preživjeli svašta, imali najuže dane, neprespavane noći... Mnogo je boraca poginulo, a drugi su izgubili rodbinu, drugove, kumove...

Prije svega svi su imali čvrstu vjeru.

Neko je u predhodnom pisanju spomenuo Dragana Josipovića. Hvala mu da se sjetio! Moja vjera u Boga, a vjerujem i većine vas koji posjećujete ovaj sajt, zasniva se u ophođenju prema ljudima.

Nekada smo bili najbolji vojnici. Nemanjići! Sad smo veliki grešnici jer smo zaboravili Dragana Josipovića, Ratka Adžića, Crnog, Mladena... Zaboravili smo kakva je maćeha prema njima ispala naša država, kako neko napisa tamo dolje.
Koliko nas zna gdje su i sta rade, kako žive? Srpsko Sarajevo je bilo ključ rata u BiH. Da nije bilo gore pomenutih ne bi bilo ni Srpskog Sarajeva, a samim time ni Republike Srpske.

Ja sada živim u Srbiji, koja je pogubljena u svim sferama. Sve je više onih koji kažu da je Republika Srpska sada duhovna matica Srpskog naroda... A, mi smo zaboravili sve one koji su je stvorili. Neka zbog toga oproste našim grešnim dusama.

Boris
Idi na stranu - |listaj dalje|