fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 63122 - 11.02.2012 : Specijalac Momčilo RS - best (1)

Sandžaklije


Da su Sandžaklije pohrlili u Sarajevo u startu rata, je javna tajna. Gledali su samo svoj interes, tako da su čak ubijali i muslimane iz Sarajeva.

Ovom prilikom ću navesti samo dva primjera iz niza nebrojenih slučajeva.

U toku rata kod Higijenskog zavoda "San.. aklija" ubija taksistu zavanog "3 kreke" jer je bio rt0777 kojega sam lično poznavao, drugi primjer je ubistvo Mehmeda Nišića, radnik MUP-a, u ulici Svetozara Markovića kod broja 42 sada se zove ulica Čemerlina. Nedavno sam provjerio i broj, radi se o broju 12.

Šta su to našli u Sarajevu, možda im je bilo ljepše u velikom gradu ili kod Cerica, jer Zukorlic ima neke druge stavove.

Sta je radio Mevludin Turkušić zvani "Mele Ljiljan", tukao aritiljerijom po srpskim dijelovima Sarajeva.

Zbog svega ovoga nije ni čudo da kada se sretnem sa muslimanima iz Sarajeva, veoma često im "spominju" majku "San.. .. ku".

Oni imaju i svoj forum pod tim nazivom i tamo se može vidjeti nivo njihove kulture, koji pokazuje da oni stvarno zaostaju 500 godina za hrišćanstvom, jer oni otprilike toliko i kasne u računaju islamskih godina u odnosu na hrišćanske.

Danas isti zauzimaju radna mjesta rođenim Sarajlijama i kada sam skoro bio u Sarajevu "umro sam od smijeha" kada sa onim njihovim dijalektom kažu "ja sam iz Sarajeva".
Idi na stranu - |listaj dalje|