fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 62042 - 30.01.2012 : Sarajlija Sarajevo - best (1)

Zajednička zabluda


Na početku svog čitanja na ovom forumu, učini mi se da konacno pročitah nešto pametno, nešto što će poslužiti generacijama za nauk, ali se prevarih. Čitam i ne mogu da verujem u kakvoj mržnji i dan-danas, 16 godina od rata mnogi žive.

Drago mi je, ako ce vam biti lakše ako zaista mislite da su muslimani krivi za rat u Bosni. Rat je naneo mnogo zla svima: Srbima, muslimanima, Hrvatima, Sarajevu. Grad koji je bio ponos stare Jugoslavije, multietnički grad kojeg Evropa nije imala, grad u kojem su se Božić i Bajram ravnopravno slavili, grad u kojem su komšije, prijatelji bili braća al ne po nacionalnoj liniji.

Ja sam musliman, Bošnjak, ili kako god me vi nazovete, pristajem. Pre svega ja sam čovek od krvi i mesa, imam dušu, osmeh, oči. Izgubio sam pola familije u ratu, al' ipak se nadam i živim da doživim da još jednom vidim slogu između Srba i muslimana. Međutim, teško da ću je dočekati! Boli me što moja generacija u amanet narednim ostavlja: mržnju, patnju, bol...

Slušam mlade muslimane koji žive za to da jednog dana ponovo izbije rat, kažu: "Eee, tada ćemo videti ko će koga!" Na TV-u gledam mlade Srbe željne islamske krvi... Pitam se, ko je kriv? Znam, krivi smo mi što im ostavljamo mržnju, što ih pogrešno učimo, što od njih pravimo ubice, nasilnike, siledžije.

Ne želim da vređam niti ću ikada! Ne želim da vam ja solim pamet, sami ćete vi to najbolje uraditi. Rat je na ovim prostorima naneo mnogo zla i bojim se da će sledeći biti mnogo krvaviji. Za kraj ću napisati da, u jedno sam siguran, ja ću u svoj mezar odneti ljubav, dobrotu, osmeh, a vama koji mrzite neka je sami Bog na pomoći.
Idi na stranu - |listaj dalje|