fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bihac - 58584 - 26.12.2011 : Sestica 93-95 Banja Luka - best (1)

Kontraofanziva na Bihać


sjećam se tih vremena kada sam bio pripadnik 6. odreda. Dobro pamtim i tu kontra-ofanzivu, a pogotovo borbe u Dubovskom kad smo zaustavljali neprijatelja. Nakon što smo onemogućili dalje napredovanjeih neprijatelja sve je išlo mnogo lakše. U tim borbama sam bio i lakše ranjen, upravo u Zavalju. Bio sam pogođen od neke minobacačke paljbe, ali me je Tomica M. previo i ostao sam dok nismo sišli u Sokolje.

U tim borbama moral naših jedinica je bio na jako visokom nivou. Na našoj strani je bila i inicijativa, i sve ostalo što nam je trebalo da uzmemo Bihać, ali tu je politika odradila svoje.

Moram da priznam da Bihać ne poznajem, pa ne mogu da tvrdim da su naše snage bilie blizu bolnice, ali mi je jedan ratni saborac kasnije pričao da je ležao u Bihaću upravo u toj bolnici kako ratni zarobljenik jer je u jednoj borbi kod Sanskog Mosta pao muslimanima u ruke. Tada su svi pobjegli iz bolnice a on je tamo ostao sam nekoj bolničkoj sobi. Pošto je bio teško ranjen u obje noge nije mogao nikud da pobjegne već je samo uspio da spuže sa kreveta i da se privuče zidu ispod radijatora. Sa tog mjesta je dozivao u pomoć ali ga niko nije čuo. Kasnije kad su se snage 5. korpusa vratile u bolnicu i neko ga je našao na tom mjestu.

Hvala vam na ovom forumu jer napokon postoji mjesto na kome može da se pročita istina o tome kako su se stvari dešavale. Treba pisati i istinu i sramotu, bez obzira o kome se radi.
Idi na stranu - |listaj dalje|