fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kanada - 54583 - 04.12.2011 : Nlo - best (1)

Iseljavanje može da počne


Oko milion Srba moglo bi da otputuje u Kanadu! Naime, tamošnje vlasti odobrile su takozvane super vize u trajanju od 24 meseca, namenjene ujedinjenju porodica useljenika sa njihovim bliskim rođacima iz zemalja porekla.

Super vize moći će da dobiju roditelji i babe i dede doseljenika u Kanadu

Kako prema podacima Kongresa srpskog ujedinjenja u toj zemlji živi između 200. 000 i 300. 000 naših građana, to znači da bi iz Srbije više od jedne sedmine stanovnika moglo da aplicira za dobijanje dvogodišnje vize.

Džejson Keni, ministar za državljanstvo Kanade, objavio je da će te vize moći da dobiju roditelji i babe i dede doseljenika u Kanadu, čime će im biti omogućene duže posete deci, unucima i unukama. Uslov za dobijanje vize jeste da budete roditelj ili deda ili baba državljanina Kanade ili stanovnika sa stalnom dozvolom boravka, odnosno rezidenta.

Kandidat će morati da priloži pismeni dokaz da će ga deca, odnosno unuci, finansijski pomagati tokom boravka, kao i dokaz da njihova primanja zadovoljavaju neophodan minimum. Biće potrebno da roditelji ili dede i babe prođu medicinske preglede predviđene za doseljenike, te da kupe sveobuhvatno medicinsko osiguranje za najmanje jednu godinu boravka.

Do sada se na odobrenje vize čekalо i do osam godina, a po novom sistemu rok za izdavanje vize biće oko dva meseca od dana podnošenja zahteva.
Idi na stranu - |listaj dalje|