fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 5126 - 12.03.2006 : - best (0)

I muslimani su ubijali svoje ljude!


Nije samo Karadžić krao i ubijao svoje ljude. Isto je radio Bakir Alispahić, Fikret Muslimović i Enver Mujezinović (najbliži Alijini ministri i bezbjednjaci). Oni su naštimali atentat na Fadila Džožu, jednog od organizatora muslimanskog stanovnistva za rat, htjeli su ubiti Sefera Halilovića, ali su greškom ubili njegovu ženu na balkonu njihovog stana na Ciglanama, izvršili su atentat na Murata Sabanovica (kojeg je prezivio), ubili su Krušku zamjenika Juke Prazine...
Zato ubuduće kad dođe vrijeme za rat i muslimani i Srbi pamet u glave, opet ćete biti založeni jer ovdje ne može biti pobjednika, a svi mogu biti gubitnici.


Moram da te razočaram, ali da nije bilo međunarodne javnosti, general Mladić je to i mogao uraditi. Srbi su mogli zauzeti Sarajevo na početku rata, uz relativno male žrtve. Međutim, ono bi vremenom postalo drugi Bagdad, tj. da bi u njemu dnevno ginulo 20-tak srpskih vojnika. Mladić je mnogo mudriji od glupih američkih generala, koji su loše prošli u Iraku i Avganistanu.

Nakon pada Igmana, trebala je da padne i Hrasnica. To ste vi u Sarajevu jako dobro znali. I da Karadžic nije zaustavio Mladića, on bi tada izasao na Kupres, što bi znacio i pad Centralne Bosne i Zapadne Hercegovine.

Pored toga, jedino kriminalci su dočekali početak rata spremni za ono što se desilo. To su shvatili i političke vođe iz SDA, HDZ i SDS, kao i svi ostali, pa su zatrazili njihove usluge, naravno uz izvjesne povlastice, tj. dozvolu da pljackaju, ubijaju i kradu.

Nakon izvjesnog vremena, izgrađene su regularne jedinice policije, koja je u priličnoj mjeri mogla da izvršava zadatke političara. Već 1993. godine, neki političari (posebno Alija Izetbegović) su shvatili da im veza sa kriminalcima može donijeti mnogo štete u budućnosti, pa su se postarali da na vrijeme operu ruke. Taj uslov mu je i lično postavio Klinton, preko svog izaslanika. Tako je Alija Izetbegović u oktobru 1993. godine ubio Mušana Topalovića - Cacu, koji je ubijao Srbe u Kazanima pa i nemam razloga da ga žalim. Taj događaj je poznat kao "anti-mafijaški obračun" vlasti u Sarajevu.

Kako je rat odmicao, strategija uklanjanja "nepoželjnih saradnika" se prenijela na uklanjanje "nepoželjnih protivnika" i uticajnih medijskih ličnosti. Tako je Karadžic uklonio Rista Djogu, Nikolu Koljevića... Isto se dešavalo i na muslimanskoj strani, samo mi detalji nisu poznati. Alija je pokušao da ukloni i Zlatka Lagumdžiju (koji u to lično vjeruje), kao i mnoge druge umjerene muslimane.

Ova "akcija" se nastavila i nakon rata.

Idi na stranu - |listaj dalje|