fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 48042 - 29.10.2011 : Luki Dragic Beograd,Srbija - best (2)

Srbi i muslimani


Nisam iz Bosne, ali sam jednom bio tamo i vidio sam dosta toga. Zbog toga se pitam ko je zavadio Srbe i muslimane? Svakog Bosanca kojeg sam upoznao je bio dobrodušan. Auto mi se pokvario u Goraždu i hteo sam da dam gas samo da što pre odem da ne vide da sam Srbin. Međutim, iznenadio sam se da su mi pomogla neka tri muslimana. Ne znam, možda nas i oni mrze, ali čini mi se da nas nekada nisu mrzeli i da je postojala mogućnost za suživot Srba i muslimana, za razliku od Hrvata koji nas nikad nisu voleli.

Poštovani,

pitanje odnosa Srba i muslimana je mnogo kompleksnije nego što ti u ovom trenutku možeš da razumješ. Oni su bili protivnici Srba u dva svjetska i jednom građanskom ratu, pa bih ti savjetovao da pročitaš nešto na tu temu prije nego što počneš da postavljaš pitanja na tu temu.

U Prvom svjetskom ratu Hrvati i muslimani su ratovali za Austrougarsku vojsku, i upravo su njihove jedinice (u kojima je bio i Josip Broz) počinile nezapamćene zločine u Mačvi i okolini Šapca. Tom prilikom ubijeno je oko 100.000 civila. Ovo je najbolje opisao Švajcarac Arčibald Rajs, u svojoj čuvenoj knjizi "Čujte Srbi!".

U Drugom svjetskom ratu situacija je bila još gora. Ustaše i Partizani su otvoreno sarađivali u borbi protiv četnika, a Tito je poslao 250.000 Srba na Sremski front sa namjerom da potisne Nijemce i tako prije Rusa uđe u Zagreb. Na Sremskom frontu je poginulo oko 170.000 Srba, tri puta više nego što je ukupan broj žrtava (na sve tri strane) u zadnjem ratu u Bosni.

Ne treba zaboraviti ni Jasenovac, u kome je pobijeno bar 700.000 civila. Ogromna većina jasenovačkih žrtava su bili Srbi, koji su na ovo stratište dovođeni uglavnom sa teritorija Hrvatske i Bosne. Glavni krivci za pobijene Srbe iz Bosne su muslimani, koji su sakupljali stanovništvo sa ovih naših prostora i vozovima iz Sarajevva ga transportovali u Jasenovac.

Poslednji rat u Bosni je bio manje poguban za Srbe, jer su ovaj put oni imali čime da se brane, ali je bio još svirepiji. Odgovorno tvrdim da je više Srba nastradalo u Sarajevu nego muslimana u Srebrenici, ali o tome javnost ništa ne zna. Politika i istina su dva sasvim različita svijeta, pogotovu zbog toga što Amerikanci kontrolišu medije i podmićivanjem kontrolišu srpske političare.

Konačno, ne slažem se sa tobom ni u vezi Goražda. Prije par godina sam sa svojim rođakom prošao kroz ovaj avetinjski grad. Tom prilikom je, bez ikakvog razloga, jedan musliman, mladić od nekih 25 godina, natjerao svoj auto na nas, tako da je moj rođak (potpuno blijed) takoreći završio na trotoaru. Sa mojim rođakom o tome nisam razgovarao, ali sam siguran da kroz Goražde više nikada neće proći kroz tu mahalu.

Kod muslimana vlada jednoumlje! Oni govore, pričaju i razmišljaju u skladu sa direktivama koje dolaze iz njihovih islamskih centara moći, a njihova sadašnja politika je da "glume bratstvo i jedinstvo". Ovo je potrebno radi ostvarivanja njihovog dugoročnog cilja - očuvanja integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine. Njihov plan je da se kroz 30 ili 50 godina ponovi Kosovo, tj. da protjeraju sve Srbe sa "njihovih" teritorija.

Nadam se da je ovo dovoljno materijala da počneš da razmišljaš na ovu ttemu. Naravno, ne moraš da mi vjeruješ na riječ. Umjesto toga, pronađi na YOUTUBE prilog RTS-a pod nazivom "Crna knjiga" i pogledaj. Nakon toga sve će ti se samo reći.
Idi na stranu - |listaj dalje|