fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

republika_srpska - 4783 - 06.03.2006 : Zeljko Tomic Sokolac - best (0)

Poruka jednog koji je otišao


Miroslav Toholj, moj lični prijatelj i veliki Srbin, mi je još u junu 1992. godine rekao da ima spisak oko 4000 zločina koji su se do tog trenutka desili na teritoriji Bosne i Hercegovine. Uskoro nakon toga, on postaje prvi ministar za informisanje u vladi RS. Međutim, razočaran korupcijom na Palama, odlazi u Beograd i gubi mu se svaki trag na srpskoj političkoj sceni.

Na vlast u RS dolaze drugi političari, koji su po znanju i obrazovanju bili na mnogo nižem nivou od Miroslava Toholja. Ideja o pravljenju liste ratnih zločina je zapostavljena. Pljačka i otimačina imovine zemlje koja se raspadala je bila na prvom mjestu.

Nakon završetka rata, političari su shvatili da mogu ostati na vlasti u RS samo ako idu "niz dlaku" Svevišnjem predstavniku za Bosnu i Hercegovinu. želja za ostanak na vlasti ih je natjerala da zaborave zločine počinjene nad Srbima, po principu "ne čačkaj mečku, razbiće ti zvečku". Umjesto toga, oni su se angažovali na "utvrđivanju" svojih pozicija u vlasti, tj. ulagivanju zapadnoj politici i odobravanju onoga što SAD radi, a to je prenošenje krivice na Srbe, kao jedinog krivca u zadnjem građanskom ratu. Sa druge strane, zločini tipa Srebrenice su preuveličani, čak i do deset puta, pa su na listu "ubijenih" stavljeni i mnogi živi, ali i oni koji su umrli prirodnom smrcu, prije nego sto je rat i počeo. Sve ovo da bi se skršio moral Srba, pravih pobjednika u ratu. Trebalo je napraviti jednu kvazi-državu, koja može ostati samo ako njom upravlja stranac.

Zlodjela tipa čemerno, Pofalići, Grahovište i mnoga druga su zaboravljena i čak se ne mogu naći na internetu, a ubistva koja su muslimani počinili u Sarajevu (primjer ubistva mog velikog prijatelja Zorana Rundića iz Vrabaca kod Sokoca) se mogu naći samo na ovoj stranici i na listi "palih civila u toku okupacije Sarajeva".


Mnogo se moglo učiniti da se pomogne izbjeglicama da dobiju "neku marku više" za ono malo njihove imovne koja je ostala iza razjarenih hordi mudžahedina, koje je Alija Izetbegović uvozio u Bosnu. Bosanske pasoše su dobili Osama Binladin, i još mnogi drugi mudžahedini, za kojima je sada raspisana potjernica i koji se kriju u zemljama koje su nekada bile pod zaštitom "Novog svjetskog poretka", kao što su Avganistan, Irak, Iran i druge zemlje.

Kažem, mnogo se moglo učiniti da se pomogne izbjeglicama, pogotovu sa budžetom koliki ima Republika Srpska. Međutim, niko se nije sjetio da izdvoji malo para, pokrene neki list za razmjenu imovine ili napravi neki forum poput ovog koji sam ja započeo. Da se povezu one koji hoće da ono malo svoje imovine prodaju za bagatelu. Tako je i ovaj nać junak, Pice, za par ukradenih auta kupio tri poslovna prostora u Vogošći, od Srba, koji su to sa teskom mukom zaradili. Znam kakav je to osjećaj, ja sam u ratu izgubio bar 180. 000 maraka, i sve moje fotografije, dnevnike, udarničke značke sa radnih akcija, diplome i pohvale - vrijednost neprocjenjiva. Srećom, nisam izgubio nogu ili pamet. Još uvijek razmišljam svojom glavom i znam da razlikujem poštenog čovjeka od korumpiranog političara. Takođe bih, sa kojim slučajem živim u Sarajevu, znao da razlikujem šta sam dobio od Alije Izmetbegovića od onoga šta sam oteo nekom nesrešniku u nevolji.

Pišite, jedino se tako istina može čuti. Poruka za vas koji ste ostali: izadjite na izbore i glasajte 100% protiv onih koji su na vlasti. Oni su vas i doveli do prosjačkog štapa. Mi koji smo "preko grane" se bar trudimo da istina dopre do vas. Vi koji ste se borili i niste svoj život žalili dati sa Srpsku, sada strepite, čak se bojite i sjenke onih koji su sada na vlasti. Mi koji smo otišli, bar smijemo da se potpišemo! Za vas koji ste ostali: Budite heroji u miru, kao što ste bili i u ratu.
Srdacno vaš,
Zeljko Tomic
Idi na stranu - |listaj dalje|