fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

zaboravljeni - 45822 - 07.10.2011 : Neba Bak Smederevo-Srbija - best (0)

Dejan Pajić - Paja


Siđoh do grada da završim neki posao u vezi radne knjižice, kad ugledah meni dobro poznatu ženu, sada već staricu, skrhanu za sve ove godine. Meni odmah nagrnu sećanja na Vogošću 1992. godine. Naime, ta žena-starica je majka od mog pokojnog druga Dejana Pajića, zvanog Paja, koji je junački poginuo u Vogošći 1992. godine...

Prošlo je od tada puno godina pa više nisam siguran gde se to desilo, ali mislim da je to bila akcija u Hotonju, verovatno u septembru mesecu. Paja je pokušao da spasi nekog klinca, čini mi se iz Arilja ili Aranđelovca, ali ga je tom prilikom pogodio metak iz snajpera.

Eto toliko, samo da se ne zaboravi još jedan pali heroj za odbranu Republike Srpske od najezde Turaka. Ovom prilikom apelujem na sve one koji su poznavali nekog od poginulih junaka, da ih opišu kako se ne bi zaboravilo.

Moj drug Paja nije morao da pogine, ali mu se to desilo zbog nepromišljenosti Mladića, koji nije shvatao rat. Paja je bio velikog srca i odmah je priskočo u pomoć drugu u nevolji. Neka mu je večna slava i hvala.

Još samo da napomenem da sam nakon 16 godina pronašao Bucu, mog prijatelja i komandira moje jedinice iz Vogošće. O njemu sam već ranije pisao. Ovom prilikom pozdravljam mog prijatelja Bucu i svu srpsku braću kao i gos. Željka.
Idi na stranu - |listaj dalje|