fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ilijas - 44762 - 02.10.2011 : Velimir Adžić Ilijaš - best (0)

RE: Zaboravljeni


Poštovani AK47, neobično mi je drago da nas još ima koji ne zaboravljaju naše junake, da nisam usamljen.

Međutim, sigurno sam jedini koji ima preciznu evidenciju o poginulim borcima Ilijaške brigade, a svi ovi borci sa vašeg spiska su pripadnici te brigade.

Ja sam ranije pisao o tome gdje su sahranjeni poginuli i umrli borci. To možete vidjeti na stranici "Istorija-Ilijaška groblja" pod brojevima 23959 od 5. 3. 2010 i 3962, 3965 i 3968 od 6. 3. 2010. godine.

Pored toga za sve poginule-umrle borce imam pojedinačno podatke kao na primjer za ovoga:

Antić (Ostoje) Mirko, komandir 2. pč. 3. pb. Rođen 1958. godine u selu Čekrčići, opština Visoko. Poginuo 6. 3. 1993. godine u mjestu Krčevine-Čekrčići. Prilikom napada neprijatelja pogođen puščanim metkom. Sahranjen je u groblju u Ilijašu, a poslije rata prenesen u Vojničko spomen groblje u Sokocu. Posmrtno odlikovan 1994. godine Medaljom zasluga za narod. Od uže porodice su ostali:
 • supruga Biljana
 • sinovi Srđan (1982)i Vladimir (1984).

  Ako ste prijavljeni na Fejzbuk, pošaljite mi zahtjev za prijateljstvo na ime Velimir Adžić pa ćete moći vidjeti da ja svaki dan objavljujem slike poginulih boraca sa napred navedenim podacima na dane godišnjice njihove smrti.

  Isto tako ćete vidjeti albume poginulih boraca po bataljonima.

  Dakle, postoji evidencija i to vrlo uredna i precizna, ali samo za borce Ilijaške brigade.

  Na kraju da kažem i ovo. Nemam u svojoj evidenciji Lazendić Danila, Mitrović Milutina i Stojanović Slavišu. Ispada da u vrijeme pogibije nisu bili pripadnici Ilijaške brigade.

  Ja sam snimao grobove poginulih boraca u groblju u Ilijašu i tamo nisam našao grobnicu Perišić Borislava-Bore, a nema ga ni u Vojničkom groblju u Sokocu. Naknadno sam saznao da je prenesen u groblje u Karakaju.
 • Idi na stranu - |listaj dalje|