fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

price_vase - 42662 - 23.09.2011 : Zoran Janković Rogatica, Republika Srpska - best (0)

Ustaj ma(ha)la veži kera


Svojevremeno sam se, ima tome nekoliko godina, pismom obratio magazinu "Start". Rekao sam im kako sam odlučio da prestanem da čitam tu novinu. Razlog je bio "novinar" " Samir Šestan i njegovi tekstovi. Tačnije mržnja koja je iz njih kiptala do nepodnošljivosti. Oni su moje pismo, sasvim korektno " objavili. A ja sam, sasvim korektno, od tada prestao i da kupujem i da čitam "Start". Prijavio sam ženi na trafici da otkaže distributeru, jer je jedini primjerak nabavljala baš zbog moje malenkosti.

Inače, svašta mogu jesti, ali ne mogu svašta " čitati. Pošto režimske medije zaobilazim u širokom luku (daleko im lijepe /javne/ kuće) izbor i izvor informacija mi je prilično sužen. Uglavnom se sveo na nezavisne portale. Među njima je i www.zurnal. info. Dugo sam uspijevao da se kontrolišem i da ne čitam "kolumne" Samira Šestana. Ali " avaj! Đavo niti ore niti kopa. Prevarih se, pročitah jednu. I to izabrah ovaj tekst o kulturi, sve se nadajući da bar na tu temu nije zastranio. Pročitah drugi, pa treći tekst" dalje mi nije moga želudac; plašio sam se da će krv šiknuti iz monitora pravo po mom licu; da će mi meci zafijukati a rikošeti zazviždati iznad glave! Sve sam pogledao da mi, na ruci, dok sam čitao, nije izrasla traka sa kukastim krstom " svastikom, a na reveru košulje oznake "SS". Jer sam "tamo" pročitao ovo:

"Patriotizam u žvaljama King Konga

(inače, "kolumna" je za temu imala " kulturu)

"Prateći najnoviju epizodu srpskog nacionalističkog ludila i inkvizitorskog raspaljivanja lomača"", I najnovije srpsko nacionalističko ludilo, povod svom rasplamsavanju"", ""te činjenicu o nikad provedenoj denacifikaciji"", ""i glumac koji nikada nije javno osudio agresiju na BiH"" (ovo se navodi kao jedini argument na osnovu kojeg se Slobodan Čustić totalno diskredituje, i kao čovjek i kao glumac! ? )""njih ne interesuje Evropa, ukoliko u nju ne mogu ući kao nacionalističko-pljačkaška horda"", "Nekoliko dana prije nego će propagandna mašina srpskog dijela balkanskog nacističkog mraka početi da spaljuje svoje umjetnike"",

Da li je rat zaista završen

""sa Konanom Barbarinom i hordama koje su na ovom području postajale konstitutivne, tako što bi šljegavši iz daljine pobile, porobile i asimilirale domorodačko stanovništvo, a onda same sebe proglasile starosjediocima i vlasnicima zemlje. ", ""i sam koncept "konstitutivnih naroda". Koji je, faktički (kao i etnoteritorijalna podjela zemlje) nagrada za ubijanje i spremnost da se ubijanje nastavi". "Težnji da se bh. društvo vrati na koncept zakrvljenih fašisoidnih skupina.. ", ""kao povod za temeljito čišćenje Ustava i Života, od rasističkih, anticivilizacijskih, segregacijskih, fašisoidnih natruha"", ""ne interesuje narod, u njegovoj sveukupnosti, nego onaj njegov dio koji je moguće fašizirati (odnosno, koji se nikad nije trgao od ratne nacifikacije)"",

"Legitimitet Adolfa Hitlera" (podnaslov),

""da li je rat zaista završen ili živimo tek u stanju krhkog primirja"", "Ako je rat završen"", ""mirovni sporazum, donesen pod prijetnjom smrću""

OHR će biti odgovoran za rat!

"Neposredno nakon završetka oružane faze još aktuelnog rata"", ""kolumnistica Glasa srpskog nacizma i King Kongovog Dnevnog urlika"", "Kompromis u "dejtonskom" smislu? U kome će zločincu biti zabranjeno da iznese ratni plijen iz zemlje i oduzeto mu oružje, ali će moći nastaviti da se iživljavaju na žrtvi? ", "Tu je i pravo srpskih nacionalista da sanjaju svoje snove (sve dok ne posežu za sredstvima kojima su "stvorili Republiku Srpsku", ugrađujući joj u temelje kosti nevinih žrtava).


Najružnije je pisati, kao što bi rekao Šojić, o kolezi. Međutim, neko ko piše ovako nije moj kolega. Da li je ovom čovjeku iko javio da je rat završen! ? Da on nije iskočio iz Kustinog filma "Andergraund"! Ovo je klasičan primjer govora mržnje i podsticanja nacionalne netrpeljivosti; ratnohuškačka retorika; ovo je, po Krivičnom zakonu BiH " krivično djelo.

Istina je da sam istrgnuo rečenice i dijelove rečenica iz konteksta. Koga zanima može da pročita integralne tekstove na portalu gdje sam ih i sam čitao. Međutim, ovo pisanje sa pjenom oko usta i zakrvavljenih očiju, provjerite, svaki put se odnosi na Srbe, Republiku Srpsku, organe u RS, Dejtonski (mirovni) sporazum!

Molim da neko, ko ga lično poznaje, pod hitno kupi veeeeliki, najveći, zidni kalendar koji nađe, pokloni ga ovoj personi i najdebljim flomasterom koji se ima kupiti u knjižari (na moj račun) zaokruži mu godinu " 2011. I" da, ljudi, ako vam je imalo stalo do komšiluka, vežite kera! Pod hitno! Ili da ga mi umlatimo kamenjem. Dok lajanje nije preraslo u ujedanje; i to u ujedanje sa (prelaznim) bjesnilom! Nije valjda da ste (već) zaboravili da ovako i počinju najveći belaji.
Idi na stranu - |listaj dalje|