fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

pescano_selo - 4201 - 24.02.2006 : - best (0)

Da li ste romanticni


Jedan od ucestalih problema u vezama je prica o romantici, preciznije, gde je ona nestala. Zamerate svom partneru sto nije vise romantican i sto je koristio romantiku samo dok vas nije osvojio.

Sta je romantika? Da li ste vi romanticni i sta podrazumevate pod romanticnim gestovima, a sta vam uopste ne stize do srca? Da li vas je tesko osvojiti samo vama posvecenim trenucima ili smatrate da je romantika isto sto i patetika.

Odbacite svako ekstremno ponasanje. Zene cesto odbacuju muskarce koji su previse romanticni jer im to pokazuje njihovu neznu, zensku stranu, koja se kosi sa misljenjem o muskarcima sa Balkana. Isto tako im smeta ako muskarac uopste nije romantican i ne pridaje tome veliku vaznost. Ne svataju da je njima teze izraziti romanticne misli. Nesto vise od buketa cveca i intimne vecere za dvoje tesko da mogu smisliti.

Zato na tom polju zene vladaju. Haljinu koju nose moze biti romanticna, snala u kosi, nezna sminka na licu, i to sve na prvi pogled osvaja muskarca. Na muskarcu je samo da ponese pice na veceru, a svece ce ona upaliti.

Romantika je, na zalost, usko povezana samo sa pocetkom veze i eventualno Danom zaljubljenih, koji je u poslednjih nekoliko godina poceo i kod nas da se obiljezava.
Ostalim danima muskarci se trude da ne budu romanticni, kao da je to sramota i ponizenje. Neki vole da romantika bude "javna", tj. da se ispolji na javnom mestu, gde ce biti sto vise ocevidaca koji ce im se diviti za takav poduhvat. Sve zavisi od osobe kojoj romanticne reci ili poruke upucujete.

Mozda vasa draga, odnosno dragi, vise vole da se ti romanticni momenti dese kada ste sami, jer joj tako vise znaci i ne mora da ih deli sa publikom.

Pored kupovine cveca, romanticnih izlazaka, gledanja zalaska sunca, postoje i neke drugi nacini iskazivanja vasih osecaja. Ljubavna pisma su nekako zanemarena, kao i slanje romanticnih fotografija u crni-beloj boji, jer vecina pogresno misli da se to nekada radilo i da to vise nije popularno. Ali, da li moze neko da kaze da se ne obraduje kada vidi pismo u sanducetu? Naravno, mislim na ono klasicno pismo, koje je doneo postar. Zar mora da cekate da vam neko vazan otputuje da bi ste se setili da mu/joj kazete koliko vam nedostaje?
Naravno da je tu i elektronska posta i elektronska karta u svim kombinacijama i na svim jezicima, ali nema marke, nema vaseg rukopisa i potpisa, vaseg mirisa i uzbudjenja prilikom cepanja koverte.

Ako bas ne svatate tu ideju pisanja i nemate lep rukopis, mozete iskoristiti i Internet. Posaljite vase ljubavne price, bilo da je tuzna ili srecna, "okacite slike" omiljene pesme, i sve to stavite na sajt toj vasoj posebnoj osobi. Niko vam posle toga ne moze reci da ne znate sta je romantika.

Trudite se oko vaseg partnerke, da vas sutra ne bi ostavila zbog jedne ruze koju joj je neko drugi poklonio.
Idi na stranu - |listaj dalje|