fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

odgovor - 39982 - 09.09.2011 : Luna From sarajevo Srbija - best (1)

O sajtu


Poštovanom gospodinu koji mi je odgovorio,

Uz dužno poštovanje vašeg vokabulara i fakta koje poznajete iz samoga rata, smatram da ste izuzetno ograničeni samim time što ne prihvatate tuđe razmišljanje.

Nema potrebe da mi objašnjavate ko je Ciceron, niti da mi navodite njegove izreke a još manje da ih prevodite. Diplomirala sam na Filozofskom fakultetu, odsek klasični jezici tako da je moje poznavanje datih civilizacija šestostruko bolje od Vašeg.

Ni u jednom trenutku nisam željela da omalovažim ljude koji ovde pišu ali znam da ima i onih koji hvalospeve sriču o sebi a dezertirali su preko Drine već drugog jutra rata od početka rata.

A istoriju Žuci ne mogu da pišu sakupljači činjenica i notari no oni koji su to u duši preživeli i čija djeca su svake noći gledala u to prokleto brdo.

Poštovanja gospođo Luna,

ne znam odakle ti pravo da tvrdiš da "šest puta" bolje od mene poznaješ Cicerona kada ne znaš ništa o meni! Možda sam ja upravo ekspert za grčke filozofe. Neprovjerena tvrdnja da si završila Filozofski fakultet u Sarajevu ti mnogo ne pomaže jer jedan moj bivši profesor filozofije, Živko Kekić - provjereni vlasnik iste takve diplome, jednom prilikom reče: "U Beogradu se više može naučiti na ulici nego u Sarajevu na fakultetu".

Pošto vidim da ti Ciceron nije otvorio oči, navešću ti jednu istinitu ratnu anegdotu iz Sokoca:

Upita neko jednog borca koji se upravo vraćao sa linije na Kruševu, inače na olovskom ratištu.

- "Šta ima novo na Kruševu? "
- "Ne znam, ali saznaću od žena, čim dođem u Sokolac! " - iskreno odgovori on.


Nadam se da ćeš u ovoj zadnjoj priči pronaći sebe! Ako ne uspješ, onda doista imaš nekih problema u toj svojoj filozofskoj glavi. Ne moraš da mi ponovo odgovaraš jer tvoje članke više neću objavljivati jer ne vjerujem da iko želi da ih čita. Ipak, pokušaj da shvatiš da se oni koji pišu na ovoj stranici nisu igrali rata već se rat igrao sa nama. Rat je u naše avlije serviran od strane stranih sila i lokalnih političara i niko od nas nije želio da do toga dodje. Konačno, imaj malo poštovanja za one koji su bili u rovovima na Žuči! Vjerovatno je njima bilo gore nego tebi, koja je isti posmatrala sa nekog kauča u Vogošći.

Pozdrav,

Željko Tomić

P. S. Ovim komentarom ne želim da podcjenim sve sarajevske fakultete, a pogotovu ne i sve studente istih. Čovjek se ne cijeni prema fakultetu koji je završio nego prema znanju koje nosi ispod kape.
Idi na stranu - |listaj dalje|