fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

krusevo - 36322 - 29.07.2011 : Patagon Olovćić Bosnija and Hercegovina - best (0)

Tamo daleko 12 km iza linije


Poštovani g-dine Željko. Lijep pozdrav za vas i hvala vam na objavljivanju mojih tekstova, Drago mi je kada sa druge strane dobijem odgovor na svoje pisanje, a istina je da nastojim da maksimalno budem objektivan i da ni jedne sekunde ne preuveličavam stvari o kojima pišem nego da ih sto vjernije postavim u okvire istine i objektivnosti momenta kada se određena radnja dešavala. Ovom prilikom bih odgovorio g-dinu pod pseudonimom Valter. Nismo to bili mi Valtere, odnosno nije bila moja grupa. Ne znam o čemu pišeš iz slijedećih razloga.

1. Vatru nismo smjeli ni pomisliti da naložimo.
2. Sa sobom nismo nosili minsko-eksplozivna sredstva
3. Nismo niti jednu noć spavali u bilo kakvoj pećini iz bezbjednosnih razloga. Mislim da je nesuvislo pričati o toj vatri 12 km iza linija kada smo se samo rukama sporazumijevali. Kada smo pazili na svaki šušanj, na lavež psa, na pticu koja prhne iznenada. Ko nije bio u takvoj situaciji ne može ni znati kako nam je bilo.

Išli smo sa posebnim zadatkom i mine nam nisu uopšte trebale. To je bilo pred ofanzivu na Kruševu kada nam je trebao "živi jezik" i još ponešto.

Za Valtera: to su bili neki drugi, od Olova nisu, to sam siguran. Ako imaš još nekih detalja slobodno reci, rado ću da ih potvrdim ili demantujem isto kao sto ću rado da opišem taj ulazak i šnjuhanje iza vaših leđa, naravno ako Željko to dozvoli i opet naravno sve realno i objektivno.

Možda će neko i prepoznati neke detalje pisanja jer spomenuo bih tu neka dešavanja iza linije, imena i određene radnje pojedinaca, no dobro o tom potom. Puno pozdrava za sve učesnike na ovoj stranici a maksuz pozdrave iz kišnog Olova šaljem svom prijatelju Radanu Bunjevcu - Gumi i njegovoj porodici i želim im sve najbolje.

Pozdrav!
Idi na stranu - |listaj dalje|