fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ekshumacija_12 - 35962 - 25.07.2011 : Miner Vogosca Vogošća - best (0)

Boro Radić


Pozdrav svima,

kao i obično, kad se sastane društvo iz nekog kraja, obavezno se pokrene i poneka tema proteklog rata. Ja sam se već odavno uvijerio da postoje dvije kategorije sagovornika. Jedna je ona koja puno priča i jp više hvališe, a druga je malo tiša i tek ponekad ubaci kraći komentar. Takođe sam se eć odavno ujerio da u ovu drugu kategoriju spadaju oni pravi, koji su se dobro napatili i na svojim plećima iznijeli teret rata.

Ovih dana sam radio na kamionu jednog momka koji je dobro okusio sarajevsko ratište. Pričali smo i o pokojnom Bori. On ga nije lično poznavao, ali je čuo puno o njemu. Rekao sam mu da se prikuplja novac da se pokojni Boro prenese na Sokolac. Momak nije ništa rekao. Drugi dan je radio cijeli dan i uveče došao kod mene i cijelodnevnu zaradu od 500 dolara dao meni kao njegov lični prilog.

Dugo poslije toga sam sijedio sam u radionici, cugao "Žutu osu" i razmisljao kako bi bilo da ovakvih ljudi ima više. Mislim da ni jedan borac ne bi ostao na ukletoj zemlji sa tako ruznim imenom "Federacija".

Znači, za sada imamo obezbjeđeno 1900 dolara. Molio bih sve koji mogu da pomognu oko pronalaženja najbližih članova Borine porodice, sina Igora ili brata Nikole, a koji mogu dati potpis za prenošenje pokojnog Bore, da nam se jave.

Miner
Idi na stranu - |listaj dalje|