fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

srpska - 35563 - 19.07.2011 : Nlo - best (0)

Porodicu Galić izbacuju na ulicu


Uz asistenciju sudske i redovne policije Osnovni sud u Banjaluci za 29. jul zakazao je deložaciju porodice Galić iz kuće u banjalučkom naselju Obilićevo, koju su 1994. godine zamijenili za svoje imanje u Sarajevu.

Vojin Galić, koji je prilikom prošlogodišnjeg pokušaja deložacije zaprijetio da će se spaliti benzinom, izjavio je danas Srni da bez obnove postupka neće dozvoliti nikakvu deložaciju jer, kako je naveo, ima pravo da se brani od pravnog nasilja.

"Neću dozvoliti nasilnu deložaciju po cijenu sopstvenog i tuđeg života i ako bi neko na prevaru, lukavstvom ili na drugi način pokušao da me izbaci iz kuće, kunem se Bogom i mojim unucima da se usred Banjaluke mogu desiti žMarkale 3ž i ulica žVase Miskinaž", poručio je Galić.

On je napomenuo da je Osnovni sud Banjaluka 2009. godine kojim slučajem prihvatio prijedlog njegovog tadašnjeg advokata Predraga Radulovića za obnovu postupka da bi ovaj slučaj do sada bio riješen na miran način.

Galić tvrdi da mu je kuća u Sarajevu oteta na osnovu naredbe Kriznog štaba Stari Grad Sarajevo 1992. godine, koju je potpisao tadašnji predsjednik Kriznog štaba Said Čajić i posjeduje fotokopiju tog dokumenta.

Porodica Galić zamijenila je 1994. godine svoju imovinu u Sarajevu za imovinu porodice Maglajlija u Banjaluci.

Nasljednici porodice Maglajlija 2001. godine podnijeli su tužbu za raskid ugovora o zamjeni nekretnina. U toku postupka preminuo je advokat tužene porodici Galić, kao i njegova sestra, koja je zamijenila kuću, a preminula je i vlasnica imovine u Banjaluci, dok je njena nasljednica obnovila postupak.

Osnovni sud Banjaluka ne prekida postupak i 2007. godine donosi presudu o raskidu ugovora, nakon čega porodica Galić ulaže žalbe na izvršenje, traži obnovu postupka na što Sud ne odgovara.

Osnovni sud Banjaluka zakazao je za 29. jul u 10. 00 časova deložaciju porodice Galić u Banjaluci, Ulica Mirka Kovačevića broj 8.
Idi na stranu - |listaj dalje|