fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

ekshumacije - 35042 - 13.07.2011 : Miner Vogosca Vogošća - best (0)

RE: Završena izgradnja grobnica


Pozdrav svima,

sada, kad gledam ovu sliku, srce mi je donekle ispunjeno. Kad-tad ću lično otići i cijelivati ove spomenike i pokloniti se istinskim srpskim junacima.

U svoje ime želim da se zahvalim svim ostalim donatorima.

Drago mi je da će sada porodice naših palih drugova moći na miru da dođu i obiđu mjesto gdje su njihovi najmiliji sahranjeni bez bojazni da će ih neko uznemiravati. Takođe mi je drago da će sada i Udovica moći obići grob svoga muža i zateći ga netaknutog. On sada leži na našoj svetoj srpskoj zemlji i ako Bog da i ja ću uskoro doći i cijelivati njegov krst.

Međutim, jako sam tužan da jedan od najvećih vogošćanskih junaka još uvijek leži na zapuštenom i porušenom groblju u Radića potoku.

Želio bih da se javi Nikola, Borin brat jer on može dati potpis da se Boro prenese. Ja lično obećavam sledećih 1000 dolara za prenos pokojnog Bore i vijerujem da će se javiti još neko ko će podržati tu akciju. Jer što više vremena prođe, sve će biti teže naći Borin grob.

Miner.

P. S. Uskoro ću napisati i svoju verziju te nesretne bitke.

Poštovani prijatelju,

Za prenošenje posmrtnih ostataka Bore Radića ne bi trebalo toliko novca! Da te podsjetim, ukupni troškovi ekshumacije i prenošenje na Vojničko groblje u Sokocu, izgradnje grobnice i izrade mermernog krsta nas je koštala nešto malo više od 1000 evra po borcu. Za Božu Harta smo platili nešto manje od 600 evra, jer on ima spomenik.

Treba napomenuti da smo ovako nisku cijenu dobili samo zato što smo prenosili tri borca istovremeno i ne mislim da bi bilo ko drugi mogao da ovaj posao odradi jeftinije.

Možda bi bilo dobro da vas podsjetim da je naša prva ponuda samo za ekshumaciju iznoslila 900 evra po borcu. Na ovom svijetu postoje ljudi svakakvog kova, a najviše je onih koji love u mutnom!

Rado ću te podržati u akciji prenošenja posmrtnih ostataka Bore Radića na Vojničko groblje u Sokocu, pogotovu što sam ga lično poznavao a par mjeseci sam bio i njegov gost. Ukoliko iduće godine realizujemo ovu akciju, prijavljujem se da i ja budem donator, međutim iskreno se nadam da to sa moje strane neće biti 1000 dolara, kao što je to bilo ove godine.

Pozdrav,

Željko
Idi na stranu - |listaj dalje|