fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

akcije - 34442 - 04.07.2011 : Mirke Australija - best (0)

Novi (stari) prijedlog


Željko,

ovu poruku sam ti poslao prošle godine:

Imam jedan predlog. Uzimajući u obzir da je udruženje "Podrška" predstavljeno na tvom sajtu lično sa tvoje strane, vjerujem da je to udruženje jedno od onih malobrijnih poštenih udruženja gdje novac završi tamo gdje je i potreban i namijenjen. Smatram da bi mi ovde na ovom sajtu mogli da pokrenemo akciju konstantne pomoći tom udruženju a da oni nama za uzvrat šalju izvješatje o radu i slike kompletiranih projekata pomoći ugroženim.

Takodje bih htio da sa malim zakašnjenjem da započnem jedan mali projekat. Sa obzirom da je već nastupio septembar i da je nova školska godina već počela, htio bih da preko tebe ili ovog udruženja dobijem informaciju o jednom ili možda više učenika osnovaca koji su dobri učenici, dobra djeca a oskudijevaju u životnom standardu i roditelj ili roditelji ne mogu da im obezbijede knjige i ostali školski pribor. Ja ću lično da im pošaljem par stotina maraka da im se to obezbijedi i kupi tako da mogu da nesmetano uče i napreduju. Tako će možda jednoga dana kada Zoran bude puno star i nemoćan a zatreba mu dobar doctor možda udariti baš na ždoktora" ili ždoktoricu" kojim sam ja bar malo pomogao na putu ka doktoratu. Ovu ideju sam dobio ranije ali sam se zadnja dva mjeseca bio zauzet oko preseljenja u novu kuću pa nisam stigao da je pokrenem na vrijeme.

Moja svastika je nastavnica srpskog jezika u osnovnoj školi na Palama pa sam već i nju kontaktirao po tom pitanju. Ona će mi to žodraditi" brzo i saznaće mi na primer koliko novca je potrebno da se obezbedi normalan rad đaka za školsku godinu (knjige, sveske, olovke, itd).

Mislim da bi svako sa ovog sajta trebao da uzme pod svoje žkrilo" po jednog đaka svake školske godine ili polugodišta ako je to lakše za budžet. Tim putem bi bar 10 ili 20 klinaca imalo miran san bar što se tiče škole a o snu njihovih roditelja da i ne govorim!

Poslato 04. 09. 2010. godineJoš uvijek nisam odustao od ove ideje i probaću da je sprovedem preko mojih kotakata u onom domenu mojih mogućnosti, makar to bilo samo jedno dijete! To će biti jedno dijete manje na listi ugoženih.

Pozdravljam i podržavam i smatram da je briga o poginulim junacima, tvorcima i utemeljivačima Republike Srpske veoma važna, ali isto tako smatram da ne smijemo zaboraviti na žive, na budućnost, buduće naraštaje!!

Uostalom, poenta i razlog zbog kojeg su ti isti Junaci i Heroji dali svoje živote jesu upravo ti budući naraštaji i bolja budućnost naše djece!

Smatram da bi i mi trebali da nastavimo sa tim duhom bolje budućnosti. Na svu sreću mi nismo u situaciji da moramo da polazemo svoje živote za taj poziv ali imamo druge moralne i ljudske obaveze da nastavimo i unaprijedimo ono što su Oni započeli i ono za što su se Oni borili i svoje živote dali.Pozdrav!
Mirke,


tvoju ideju apsolutno podržavam i učiniću sve što je u mojoj pomoći da je pomognem. Za početak te mogu te spojiti sa Snježanom Bašević, predsjednicom tog udruženja, i siguran sam da će nam ona pomoći oko organizacije podjele školskog pribora, isto kao što je pomogla i nama oko organizacije ekshumacije poginulih boraca i njihovog prenošenja na Vojničko groblje u Sokocu.


Idi na stranu - |listaj dalje|