fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rsk - 31843 - 04.06.2011 : Marko V. Sarajevo,RS - best (1)

Republika Srpska Krajina


Samo želim da potvrdim ovo sto je Željko napisao vezano uz komentar 31702.

U ljeto 1993. i 1994. sam iz Srpskog Sarajeva putovao na nekoliko sedmica kod rodbine u Knin i Drniš. Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da je žito iz Knina transportovano u RS. Bilo bi dobro da se neko od boraca SVK ili iz Knina uključi u diskusiju kako bi dobili više informacija vezanih za ovaj slučaj.

Vec tada je među narodom vladala neka apatija i prenosile su se glasine da će teritorija RSK biti predmet kupoprodaje u građanskom ratu. Republika Srpska Krajina je žrtva beogradskog i paljanskog rukovodstva i naš narod Dalmacije, Like, Korduna, Banije i Slavonije je bio prisiljen da napusti vjekovna ognjišta. Kao neko čiji su korjeni iz Dalmatinske Zagore, želim da im Bog vrati (Miloševiću i Karadžiću) onoliko zla koliko su oni nanijeli mojim zemljacima. Nemamo pravo da Miloševiću i Karadžiću ikada oprostimo izdaju i prodaju srpskog etničkog prostora.

Uz njih dvojicu svakako ne treba zaboraviti i nepismeno i nesposobno rukovodstvo RSK koje je nizom nepromišljenih poteza dovelo RSK u veoma tešku situaciju koja je plaćena gubitkom teritorije i ogromnim ljudskim i materijalnim gubicima.

Ja sam jedan od onih koji i danas rado odlazi u Dalmaciju i mogu Vam reci da se i dole život polako budi i narod se vraća i obnavlja svoje kuće i svetinje.

Marko,

ako baš želiš, mogu da te upoznam sa jednim od vozača 27. PoB, koji je do rata radio kao vozač, tj. civilno lice pri JNA. On je bio jedan od onih koji su išli u Knin da dovoze žito. O njemu sam već ranije pisao na ovom forumu.
Idi na stranu - |listaj dalje|