fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

nesortirano - 31702 - 03.06.2011 : Nlo - best (0)

Odgovor na video


Pesma "Zovi, samo zovi" u postavljenom videu "Presuda u Zagrebu" me je naterala da napišem par reči. Veliki su heroji bili u "Oluji"! Bilo ih je dvadesetak teško naoružanih na jednog slabo naoružanog Krajišnika. Nemojte zaboraviti da su Hrvati na Krajinu krenuli avionima, tenkovima, topovima i ostalim teškim naoružanjem, protiv Srba naoružanih lakim pešadijskim naoružanjem. Republika Srpska Krajine bila je pod zaštitom UN-a, čiji su vojnici prema dogovoru Hrvatske vlade i vlade Republike Srpske Krajine, teško naoružanje krajiških Srba držali zatvoreno.

Hrvatska je, protivno dogovoru, napala takoreći goloruki narod, a vojnici UN-a su se morali povući, da ne bi svedočili nastupajućem divljaštvu, a sve to uz znanje SAD-a. Uz to su Amerikanci pre početka akcije "Oluje" bombardirali aerodrom u Udbinama i uništili avione Krajine. Srbima je preostao samo da beže od hrvatskih noževa i muslimanskih kama, od kojih je pobijeno oko 2000 jadnih starica i staraca, u nemogućnosti bega i uz garanciju "krivoustog" da im se neće ništa dogoditi ako ostanu u svojim kućama. Svi znamo da je i to istinita "strana medalje" tokom "Oluje".

Istina o Hrvatskoj dolazi sporo, ali doći će i razgolitit će sve nagomilane laži u vezi takozvanog "domovinskog rata". Na svim hrvatskim portalima se moze pročitati kako su se sažalili nad srpskom sirotinjom i stali pred Banjalukom. Zašto su stali pred Banja Lukom ja ću im odgovoriti: zato jer su im Amerikanci zapretili da će, prestati sa logistikom i obaveštavanju o položajima srpskih jedinica i prestati sa bombardovanjem i napadima na naše položaje.Poštovani,

uz sve ovo, treba imati u vidu da je Republika Srpska Krajina predata Hrvatima, kao dio plana Tuđman - Milošević - Izetbegovi o završetku rata na prostorima bivše Jugoslavije.

Možda će se neki od vas i sjetiti da je beogradska "Politika", još prije nego što su Hrvati zauzeli Okučane, objavila mapu bivše Jugoslavije na kojoj nije bilo Republike Srpske Krajine.

Oko četiri mjeseca uoči "Oluje", kamioni Vojske Republike Srpske su išli u Knin, odakle su dovozili žito i materijalno-tehnička sredstva. Za one koji nikada nisu bili u krševitom i neplodnom Kninu, da napomenem da je ovo isto žito u toku 1992. i 1993. godine voženo iz Vojvodine za Knin. Većina ove robe je istovarana u Banjaluci, ali je dio tih sredstava dovožen i na Pale. U to vrijeme sam bio u 27. PoB, pa je među oficirima kružila priča da je Republika Srpska Krajina prodata. Zauzimanje Jajca i Ključa se desilo u sastavu istog plana. Banjaluka nikada nije mogla pasti!

Eto, ovo su Hrvati tražili kao uslov za prestanak rata.

I Alija Izetbegović je bio dosta zahtjevan u vezi ustupaka za prekid rata. Deblokada Sarajeva je za njega bio glavni preduslov. Međutim, i srpski i muslimanski političari su znali da se ovaj dogovor mora sprovesti vojnim sredstvima. Jer, pravljenje ovakvih ustupaka u miru bi bio poguban i za SDS i za SDA.

Srbi su dobili zeleno svjetlo da zauzmu Srebrenicu. Tako je Alija Izetbegovi za ovu siromašnu enklavu dobio Srpsko Sarajevo, jezgro bosansko-hercegovačke industrije. Da je pad Srebrenice dio dogovora, a ne vojne nadmoći, vidi se i iz činjenice da su Naser Orić i svi viši oficiri koji su bili upoznati sa zločinima nad srpskom stanovništvu u okolini Srebrenice, helikopterima Unprofora prebačeni u Tuzlu dvadesetak dana prije nego što je Srebrenica pala.

Sa druge strane, muslimani su dobili obećanje da će nakon mirovnog sporazuma dobiti koridor do Goražda. Zauzimanje Srpskog Sarajeva su trebali da ostvare vojnim putem. Pri tome su bili potpomognuti NATO generalima, kao i srpskim političarima sa Pala koji su na sve moguće načine sabotirali snabdjevanje Vojske Republike Srpske u rejonu Srpskog Sarajeva. Uprkos pomoći sa svih strana, muslimanska armija je još jednom dokazala svoju nesposobnost, koja se prije svega ogledala u nesposobnosti svoga komandnog kadra. Uprkos pomoći sa svih strana, propala je još jedna deblokada Sarajeva, u koju je NATO uložio značajna finansijska sredstva.

I na kraju da napomenem da sve ovo nisu nikakve teorije. Samo idiot može da tvrdi da je rat završen po nekom drugom scenariju. Druga je stvar što ova verzija priče ne odgovara ni muslimanima ni Hrvatima.
Idi na stranu - |listaj dalje|