fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

rogatica_politika - 31448 - 31.05.2011 : Zoran Janković Republika Srpska, Rogatica - best (0)

RE: Otvoreno pismo (3)


Što se vaše vlasti tiče, četiri godine brzo prođu. Dok se okreneš. Dijete od četiri godine prohoda, progovori, počne samo da jede, i u stanju je da posluša, dohvati čašu vode, da već bude od koristi. Vi ništa od ovoga niste uspjeli. Niti ste prohodali, niti progovorili, niti sami jedete, niti ste korisni. Čak još nosite pelene i treba vam "Kaligula" da vam ih mijenja, jer se redovno "use*ete" u gaće. A i njemu je to dodijalo pa vas trpi samo zato što ste mu bespogovorno poslušni. Za četiri godine (hairli) jagnje se "ošturi" i tri puta ojagnji; kad se izjagnje i sva njegova jagnjad to je 16 "brava", čitavo jedno malo stado; a ako se blizne, ohohooo, pravo veliko stado. Za četiri godine šljiva izraste i već počne rađati, rakija se od nje ispeče. Dijete završi fakultet i postane akademski građanin. Kapacitetan čovjek završi magistarske studije i odbrani doktorat. Sve to za četiri godine. A šta ste vi uradili za taj period, pokažite prstom u to? Ali da nije u Žepi i da vam nije onaj što vam mijenja pelene iz "Banje Luke" poslao pare za to. Već da ste to vi, vi sami uradili. Koliko ste novih radnih mjesta otvorili, koliko fabrika napravili ili pokrenuli, jer ste obećali da će privreda biti vaš zadatak broj jedan? Na naše i vaše oči izrezana je čitava jedna fabrika, "sladara", i odnesena iz Rogatice. To vam je najveći uspjeh! ? Četiri miliona "ubrizgali" ste u TPR koji je nekad zapošljavao preko 700 radnika da bi ste zadržali svega 40 njih. Koliko to košta zadržavanje već postojećeg (jednog) radnog mjesta, 100. 000 KM! ?! ?! ?! ?! Pa da, samo malo više nego u Evropi, jer tamo otvaranje novog, kvalitetnog radnog mjesta košta oko 30. 000 eura. Ali ovo nisu ni kvalitetna niti nova, već stara radna mjesta! Novi TPR će se ugasiti čim vi odete (a jednom ćete otići, zar ne? ) sa vlasti tako da će se ispostaviti da je 4 miliona koštalo - nijedno radno mjesto. Hoćete li da vam potpišem da će se tako desiti? No, pošto je sam načelnik opštine, njegovi najbitniji članovi kabineta, kao i najbliži saradnici, listom bivši rukovodioci TPR-a "skršili" ste 4 miliona narodnih para samo da "Novi TPR" postoji dok ste vi na vlasti, kako vam niko ne bi prigovarao da ste ga uništili pa prešli u Opštinu da i nju uništite.

Kad odete vi (a jednom ćete otići) sa vlasti otići će u stečaj i Novi TPR. I (još) četiri miliona narodnih para otići će u nepovrat. To vam je "k'o iz polja kući".

Inteligentni lokalni šeret, Lube, nedavno je upitao nekog našeg sugrađanina da li zna zašto niko od novoprimljenih radnika u opštinu (opštinskoj Administrativnoj službi, op. aut. ) nikoga ne seksa? Pošto upitani nije znao odgovor sam Lube je odgovorio: "Pa zato što su svi jedni drugima rod-rođeni! I to sve bliska rodbina, ponajbliža, zato ne mogu! " I to je živa istina!

Nepotizam prilikom zapošljavanja poprimio je sramne razmjere. Da ne pričamo da ste, u Administrativnu službu opštine čiji je broj stanovnika pao ispod 10 hiljada, naprimali čak 80 zaposlenih. Naravno, niste sve to vi primili ali jeste vršili prijem novih radnika na već postojeći višak. Sad, po evropskim standardima, imate viška dvije trećine zaposlenih. Smiješno ili žalosno? Primali ste vozače a da su vam već zaposleni vozači sjedili besposleni, ekonomiste na već prekobrojne a neuposlene ekonomiste. Koliko sad imate ekonomist 14 ili još više? Pa da, zato je opština ekonomski procvjetala. E baš jeste!

Ako bih pokušao sa najmanjim mogućim brojem riječi definisati "eru" vaše vladavine u Rogatici onda bi to bile ove riječi: nepotizam i politička diskriminacija! Jer više je nego sramno to što se dečkići kojima je jedina profesionalna referenca i radno iskustvo lijepljene predizbornih plakata SNSD-a primaju na ekstra-dobra radna mjesta u "Sjemeću" sa platom od 800-900 KM. A zna se da u vremenima "dok je Bog po zemlji hodao" na to radno mjesto nije mogao biti primljen niko ko nema 15-tak godina radnog iskustva u "Sjemeću". I to da je prošao sva radna mjesta i faze rada, pa da od sjekača dogura do otpremača. U "Sjemeć" ste primili tridesetak ljudi, sve članove SNSD-a! Ali nikog od fizičkih radnika. Sve ste lezi'ljeboviće nagurali u kancelarije, nemaju vam gdje više da sjede. Pola njih ako bude znalo reći tačan opis poslova koje obavljaju ja ću se izviniti za ovo što sam napisao.

A ko će se kome izviniti ako sam ja u pravu? Ima tu žena koje se zapošljavaju po prvi put u životu a zagazile su čak u šestu deceniju života!

Nezapamćeno, za rubriku "vjerovali ili ne"! I to nije sve nego žena nije mogla ni prije dvadeset godina dobiti ljekarsko uvjerenje niti se zaposliti jer joj je, još tada, zdravlje bilo ozbiljno narušeno, a sada je primljena na posao. To su ta vaša djela "za ponosa". Ali nije ni čudo što se to dešava, kad se zna ko je direktor "Sjemeća". Provjereni komunista koji je, pod prijetnjom da će biti razriješen funkcije direktora "Agrokombinata", vrlo kasno ušao u SDS. Prozivan od strane SDS-ovih "prvoboraca" sav ponosan rekao je: "Jeste, ja sam među posljednjim ušao u SDS, mnogo poslije vas, ali svi ćete vi prije mene napustiti SDS. Ja ću biti - posljednji"! Prevario ih je, naravno. Kupio je "Agrokombinat" koji je, brat-bratu, pola Rogatice, u njemu je ostavio pustoš i kući poslao preko 200 radnika, a onda je bio prvi koji je prešao u SNSD. Čim ste se vi dočepali vlasti na entitetskom nivou. Postavljen je za direktora "Sjemeća" uz uslov da prima na posao članove SNSD-a. Na sve to htio je još da bude i narodni poslanik! ? Nije ni čudo što ga je, onomad, neko iz naroda motkom po glavi namlatio. Jedino je greška što to nije bilo, što bi "Šojić" rekao: "S' govnjivu motku"!

Mogao bih ja ovako do sutra. Nabrajati vaše anomalije, nečovječstva, anti-narodna djelovanja, lopovluke. ali. , dosta je od mene (ne bih ni ovo da se niste drznuli da vi mene prozivate). Moram što-šta ostaviti i za neku drugu priliku. Biće ih, garantujem vam. A i ovo se plaća, brate. "Šlajfna" mog teksta je 20 KM a ovdje sam napisao čak 148 kartica. (šlajfna-kartica teksta je 180 karaktera, a ovdje je napisano 26. 650 karaktera) tako da mi, pored zaostalih plata za koje je sud već presudio da mi ih morate isplatiti, dugujete još 2. 960 KM za ovaj tekst. Ne, kad malo bolje razmislim, sve ovo naprijed napisano vam poklanjam. Ne tražim ni jedne KM. Ako ste imalo pametni neka vam posluži kao kanta hladne vode na mamurnu glavu. "pametnom je i išaret dosta, rekao bi naš narod. A ako ovo ne upotrijebite korisno onda, e do. da se ne izražavam. Zna se koga je džabe s'jetovati!

26. maj 20011. godine, Zoran Janković P. S. Naravno da ću ovu našu prepisku objaviti, zar ste i sumnjali u to!
Idi na stranu - |listaj dalje|