fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

radivoje_kosoric - 30782 - 24.05.2011 : Vaske Vasiljevic Beograd - best (1)

Radivoje Kosoric


Radivoje Kosorić je tražio radio da sluša "Radio London", pa je Ozna to nekako doznala preko nekog od njegovih jataka pa mu je poslala radio. U radio mu je bila stavljena paklena mašina, i kada ga je Radivoje upalio, ona je eksplodirala. Sa Radivojem Kosorićem poginula je cela njegova grupa, sa izuzetkom njegovoga brata Mirka koji bio teško ranjen.

Kao što sam već rekao, eksploziju je preživjeo njegov rođeni brat Mirko Kosorić. Uglješa Šoković sa Grabovice od Goražda je pobegao posle ekspolizije.

Sve ovo se deslio negde između sela Pljeska i Sisa. Nisam sa tih krajeva pa ne znam gdje je to.

U toj priči se opisuje kako je uhvaćen Draža Mihjlović, ali meni je ta priča malo nelogična jer se tu spominje da ga je izdao Nikola Kalabić. Međutim, na nekim mestima sam našao da je Nikola poginuo u januaru 1946. godine, tako da ove podatke uzmi sa rezervom.

Knjigu ti toplo preporučujem da nabaviš, uz knjige Pere Šukanovića "Ustanak na Drini" i knjigu "Vojvoda Dangić" i "Na službi kod Dangića".

Imam i jedno pitanje: Da li je Pero Kosorić u rodu sa Radivojem.

Poštovani,

Hvala ti na informacijama. Ovo je upravo verzija priče za koju sam ja čuo, i ona se baš i ne podudara sa onim što je Momir Krsmanović napisao u svojoj knjizi.

Molim te da još jednom pročitaš ovaj svoj tekst i da ga dopuniš. Takođe provjeri da li sam ja dobro stavio pod navodnicima imena knjiga. Nekako mi je tvoj prelaz sa ubistva Radivoja Kosorića na Dražu Mihajlovića nejasan, kao da si ispustio neku rečenicu.

Kosorići sa Glasinca i Kosorići iz Rogatice jesu jedno te isto pleme, pa bi se moglo uslovno reći da su daljnji rođaci. Na ovom mjestu naglašavam "uslovno" jer sam za Peru Kosorića čuo da je kopile, tj. da ga je majka začela sa komšijom. Ako te baš interesuje, mogu da provjerim na koga se sumnja da je otac Pere Kosorića. Ako je ovo istina, Pero Kosorić u stavri i nije Kosorić.
Idi na stranu - |listaj dalje|