fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

1992_1995 - 27502 - 07.04.2011 : Specijalac Momčilo RS - best (0)

Nedostatak municije 1995. godine


Povodom pisanja Rrazvigora o nedostatku municije, uzeh i ja da se oglasim. Radi se o tekstu pod brojem 27365 od 25. 03. 2011. Komentarišem ga sa izvjesnim zakašnjenjem jer sam tek danas došao kući i malo pogledao moju omiljenu stranicu.

Tačno je da smo kuburili sa municijom, kako zbog "šenlučenja" naših boraca prilikom smjene na liniji, ali i zbog drugog slavlja.

I SBP je imala tih problema. Jedan od primjera je pokušaj deblokade Sarajeva od strane muslimana kada nam je ponestajalo municije i kada smo zatra"ili da nam se po"alje municija sa Pala smo dobili odgovor da ćemo je dobiti.

To bi islo u nedogled da nije Tomo Kovac, nije mi ljubimac, oti"ao na Pale kod Radovana pa ga tamo "nalijepio" na "pasja preskakala" i dovukao par kamiona municije.

Taj nedostatak municije, moja konstatacija i mnogih mojih kolega, je razgovor vođen između Slobodana Milo"evića i Radovana Karad"ića kada ga Slobo pitao "zar ta vukojebina od grada (misli na Sarajevo) jo" uvek nije pala? "

Drugi primjer kao reko"e sankcije od strane Srbije a mi poku"avamo preko Rače da prebacimo municiju. Jedna ekipa je bila zadu"ena da pije sa unproforcima dok se ne "oduzmu" od alkohola, dok drugi rade na prebacivanju municije. Kamioni zapeli u blatu pa se tra"e traktori i tzi sajle. I dok smo ih poku"avali izvući iz blata jedan pripadnik ka"e da neko snima noćnom kamerom. Ovo je rekao "Ćita", momak sa odličnim vidom. Pored njega, u toj ekipi su bili i Bad, Paraga, Pero Turčin i drugi.

Par momaka odlaze na navedeno mijesto i zatiču njemačkog novinara koji je sve snimio. Traku smo kasnije pogledali u policijskoj stanici. Ni"ta interesantno reklo bi se, novinar radi svoj posao ali je interesantno da mu je akreditaciju potpisala Sonja Karad"ić.

Nikada se neće saznati za sve mutne radnje koje su se koristile u toku tih ratnih dana...




Idi na stranu - |listaj dalje|