fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

kosovo - 27344 - 22.03.2011 : Z. vlašković Kosovo - best (0)


Kosovo nikada neće biti država i to i na zapadu i Kosmetu Šiptari ili Albanci dobro znaju, ali je to u nekim geostrateškim i geopolitičkim potrebama zapada bar za sada potrebno.

Država iz snova - crna rupa Sveta


Proglašenje nezavisnosti Kosova ne samo da je presedan u načinu rešavanja međuetničkih problema u savremenoj istoriji Evrope i sveta, već prestavlja i promociju "države" koja, praktično, ne ispunjava ni jedan atribut državnosti. U skladu sa stvarnošću na terenu, u opticaju su i različita "imena" koja, možda i ponajbolje, ilustruje realnost: Unmikistan, Evropska Kolumbija na Balkanu, Ahtisan...

Ovo, šta više, nije ocena samo objektivnijih domaćih i stranih analitičara, već i onih koji se upravo najviše zalažu za kosovsku "državnost". Evo nekih činjenica koje nisu mogle biti prećutane u zvaničnim izveštajima zapadnih zemalja, udruženja i organizacija:

 • Od 192 članice Ujedinjenih Nacija, do sada su - kršenjem medjunarodnog prava - nezavisnost Kosova priznalo 54 zemlje ili: od šest milijardi i 750 miliona stanovnika na planeti, pet milijardi i 850 miliona ne priznaje Kosovo kao državu.

 • Država Kosovo je, verovatno, jedina država na svetu u kojoj se ne zna tačan broj stanovnika, s obzirom da su Albanci u poslednje tri decenije bojkotovali sve popise koji su dolazili iz Beograda. UNMIK i KFOR, s toga, samo nagađaju da u "Ahtisanu" danas živi između 1, 5 i 2, 1 miliona stanovnika. Mada se metodama preračunavanja, prema procenama potrošnje osnovnih životnih namernica i ukupnog standarda, može vrlo precizno odrediti koliko stanovnika živi na jednom području to UNMIK i KFOR niko ne želi da urade, jer bi se tada otkrilo da na Kosovu i Metohiji ima znatno manje Albanaca nego što se to prikazuje i procenjuje. Upravo zbog mogućnosti manipulisanja brojnošću albanske populacije opstruirana su tri zadnja popisa stanovnika a prethodna dva su falsifikovana, pa prema našim procenama na Kosmetu ima oko 1, 2-1, 3 miliona stanovnika, odnosno oko milion Albanaca naših državljana.

 • Poznato je, međutim, da čak 460. 000 Albanaca na Kosovu ima ilegalno oružje, a izvor su UNDP i Odeljenje UN za lako naoružanja u Prištini.

 • Da je OVK teroristička organizacija, iako je danas potpuno legalizovana, a njeni čelnici predstavljaju perjanice nove "vlasti", utvrdio je sada već bivši američki presednik Džordž Buš kada je, Proklamacijom br. 452 i Ukazom 13. 219, iz 2001. godine, Tačija i društvo stavio na "crnu listu" zbog pomaganja terorističkim organizacijama

 • Danas više od 23. 000 Albanaca sa Kosova čami u zatvorima 27 zemalja EU, zbog trgovine narkoticima " po podacima Interpola iz sredine 2008. godine.

 • Tokom poslednje dve godine, po zvaničnim podacima KPS iz Prištine, na Kosovuje pronadjeno i uništeno više od 40 polja marihuane, a samo na jednoj plantaži kod Vučitrna, 2007, indijska konoplja bila je zasađena na čak 92 ara.

  Čizov: Projekat nezavisne države Kosmet nije uspeo

  Ambasador Rusije pri EU Vladimir Čižov smatra da projekat nezavisne države Kosovo i Metohije nije uspeo, što pokazuje činjenica da Kosmet nije član međunarodnih organizacija, UN i OEBS. Pored toga, ističe Čižov u intervjuu za "Večernje novosti", Kosmet ima velikih problema sa ekonomijom. Jedino što su pobornici nezavisnosti Kosmeta godinu dana posle proglašenja mogli da mi kažu jeste - nije moglo biti gore, naveo je ruski diplomata. Kada je reč o gasnom sporazumu i potpisivanju ugovora o viznoj liberalizaciji između Rusije i Srbije, Čižov je naglasio da su oni veoma značajni, jer zbližavaju naše narode i države. On je ocenio da je u vremenima velikih globalnih ekonomskih problema, bitno promovisati ekonomske i industrijske veze između država.

 • Paralelno sa obelodanjivanjem već poduže poznate činjenice da je Kosovo svetski priznati distributivni centar narkotika, vlasti iz Prištine javno su priznale da 95 odsto svih roba koje postoje na njihovoj teritoriji stižu iz " uvoza! Godišnje, to ih košta vise od tri milijarde dolara, pri čemu se diče podatkom da izvoze kornisone i cement!

 • Promovisani "Ahtisan" ima zvaničnu stopu nezaposlenosti od 72 odsto, prosečna plata nije veća od 150, a bruto društveni proizvod iznosi 1. 100 evra. Kako u godišnjem izveštaju za 2008. godinu tvrdi UNDP i šef ove službe, Fredi Moring, "na Kosovu svaki deseti stanovnik leže i ustaje gladan". Nadalje, 53 odsto kosovskog stanovništva " oko milion duša " smatra se siromašnim, a čak 14 odsto je ekstremno siromašno. UNDP, čak, precizira da je standard kosovskog stanovništva na nivou afričke države Togo.

 • Kakva je "država" u pitanju, kad svi dosadašnji izveštaji ombdusmana za Kosovo registruju ovaj prostor kao "crnu rupu" ljudskih prava, dok UNHCR zvanično priznaje da Srbi na ovom prostoru žive u ponižavajućim uslovima.

 • Po izveštaju organizacije "Transparensi internešnal" iz Berlina, koja se bavi indeksom korupcije zemalja u svetu, u 2008. Kosovo je četvrta najkorumpiranija ekonomija na svetu - posle Kameruna, Kambodže i Albanije.

 • Tokom poslednje decenije, na Kosovu je uništeno više od 6. 800 spomenika na srpskim grobljima, te srušeno 155 srpskih crkava i manastira.

 • Po zvaničnim izveštajima OEBS i UNMIK, Kosovo tokom čitave godine primenjuje restrikcije vode i struje prema sopstvenom stanovništvu. Do 1999, inače, Kosovo je izvozilo struju, a danas kosovske termoelektrane proizvode tek oko 600, pa im u startu nedostaje oko 900 megavata - dnevno. Nadalje, za rekonstrukciju kosovskoh termoelektrana u Obiliću, do sada je uloženo čak milijardu evra, a u poslednjoj deceniji Kosovo je uvezlo neverovatnih 700. 000 raznih agregata. U pomenutom izveštaju OEBS i UNMIK, iz oktobra 2008, konstatuje se i da 88 odsto kosovskih opština ima problem sa vodosnabdevanjem - tokom čitave godine.

 • Na zvaničnom sajtu američkog Stejt dipartmenta, i danas stoji da je kompletan politički vrh u Prištini i krem organizovanog kriminala Albanaca oličen u istim ljudima.

 • Ni u jednoj albanskoj partiji, a ima ih više od 30, nema ni jednog člana iz bilo koje druge nacionalne zajednice, pa i to govori koliko se veruje demokratskim albanskim partijama na Kosovu...
 • Idi na stranu - |listaj dalje|