fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

judo - 27281 - 13.03.2011 : Mitar Krunic Sokolac - best (0)


Uspjeh mladog džudiste Slobodana Đorde


Bronza zlatnog sjaja

Mladi sokolački džudista Slobodan Đorda osvojio je bronzanu medalju na Evropskom A turniru za kadete održanom u Zagrebu.

- Ovo mi je najdraža od svih medalja koje sam do sada osvojio, a za ovaj uspjeh zahvalan sam, prije svega, trenerima iz mog Džudo kluba Sokolac, Mitru Kruniću i Luki Čoliću. Koliko je ovo bilo ozbiljno i teško takmičenje govori činjenica da je, osim mene, od takmičara iz država sa prostora nekadašnje Jugoslavije, medalju osvojio jedino Hrvat Stjepan Roko u kategoriji do 73 kilorama - rekao je Đorda. Put do medalje nije bio lak. Prvu borbu imao je sa Italijanom, koga je pobjedio iponom, ali je iz te borbe izašao sa ožiljkom na licu. Potom je zabilježio još dvije pobjede, a zaustavljen je tek u polufinalu od Rusa Aleksandra Greševa, koji je potom pobjedio i u finalnoj borbi. Za bronzano odliije izborio se pobjedom nad Rusom Soslanom Tigijevom.

Slobodan Đorda vjeruje da e u ovoj godini dobrim plasmanom na prvenstvu BIH i steći pravo na prvenstvu Evrope, koje će se u junu održati na Malti.
Idi na stranu - |listaj dalje|