fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

radovan_karadzic - 27192 - 07.03.2011 : Zoran Janković Rogatica - best (0)

Radovan Karadžić (3)


U emisiji "Presing" RTRS-a nedavno je tema bila novinarstvo u BiH. Gostovao je i generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović, inače ministar vjera u svim Karadžićevim vladama. Medijskoj kući u kojoj sam stasao postavio sam sljedeće pitanje: "Milan Trbojević, Draško Milinović, Dijana Gajić, Biljana Bokić, Pero Simić, Gordan Milošević, Željka Dragičević" danas su savjetnici i stručnjaci za odnose sa javnošću u vladinim i drugim institucijama Milorada Dodika, a svi su bili "novinari" RTRS-a. Ovaj javni servis očigledno se bavi "društveno-političkim radom" a ne novinarstvom i izvještavanjem, te služi kao inkubator kadrova za Milorada Dodika. Što poslušniji "novinar" na RTR-u danas to bolje pozicioniran u strukturama vlasti sutra. Ako je RTRS javni servis u službi svih građana Republike Srpske zašto danas ne dođe u Rogaticu da uradi istraživačku priču o tome kolika je plata načelnika opštine, po kom kriterijumu se imenuju direktori opštinskih javnih ustanova, po kojim kriterijumima radi opštinska Komisija za izbor i imenovanja, jer ranije ste to radili, čak vrlo ostrašćeno, neargumentovano i neprofesionalno. Može li se ikako na RTRS-u čuti mišljenje koje ne korespondira sa mišljenjem SNSD-a i Milorada Dodika? "

Nije teško pogoditi. Moje pitanje nije ni postavljeno u emisiji. Ne da za Zorana Jankovića danas nema mjesta u novinarstvu RS nego se ni njegovo pitanje ne može čuti na TV na kojoj je ostavio svoje najbolje godine života i rada.

Preko Slobodana Stankovića, intimusa, Dodik danas pokupova sve firme u RS. Eno radnika "Hidrogradnje" (i nju su kupili) štrajkuju. Nemaju ljudi za hljeba, a SNSD-ova oligarhija razmeće se milionima. Pa možda i milijardama. Plivaju u luksuzu ovoga svijeta.

Politički život u RS potpuno je blokiran. Opozicije više nema. Ne postoji. U sve organe SDS-a i PDP-a ubacio je svoje ljude. Pa čak i u opštinske odbore. Skoro istog momenta kad neko kaže bilo šta protiv njega, informacija stigne do Dodika i njegovih "analitičara". Nesretnik zapada u nemilost: ostaje bez posla, biva hapšen i progonjen. Čak i Afrika skida svoje posljednje diktatore sa vlasti, a kod nas se diktator i totalitarni sistem učvršćuju iz dana u dan.

Nemoguće da i Ti ovo, poštovani kolega Žugiću " ne vidiš. Vidiš, vidiš" i zato te molim da i ti počneš pisati o tome. Istina je prvo novinarsko pravilo i sveto načelo ljudskog postojanja. Ili piši istinu, ovu sadašnju, tmurnu i tešku za svakoga ko misli svojom glavom ili" ili nemoj nikako ni da pišeš više. Zanijemi kao Željko Kopanja. Meni ćeš i čak i ćutanjem dovoljno reći.
Idi na stranu - |listaj dalje|