fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 27152 - 06.03.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Podrška za zločine


Građani Sarajeva daju podršku svojim zločincima za zločine počinjene nad Srbima i kriminalne radnje za koje su osuđeni na zatvorsku kaznu.

Čudne izjave političara BiH ponovo dovode BiH u predratno stanje u kojem muslimani mogu da urade šta hoće a Srbi moraju demokratski da to progutaju i prećute a ako se pobune protiv takve politike, ponovo će biti proglašeni da su agresori nad svojom državom.

Dali se nakon ovakvih stavova u Fedraciji trebamo zalagati za očuvanje cjelovite BiH?

Kako se gleda na Srbe koji pokušavaju da zaštiti svog ratnog zločinca?

EVO KAKO TO RADE MUSLIMANI!!!

U Sarajevu održani mirni protesti podrške generalu Armije BiH Jovanu Divjaku
Izvor: onasa

U Sarajevu održani mirni protesti podrške generalu Armije BiH Jovanu Divjaku Protest nekoliko hiljada građana, nezadovoljnih zbog hapšenja penzionisanog generala Armije RBiH Jovana Divjaka, okončan je nakon što im je policija blokirala prilaz zgradi Ambasade Srbije u Sarajevu. Građani su protest započeli oko 13. 00 sati pred zgradom Ambasade Austrije u BiH, tražeći oslobađanje generala Divjaka koji se nalazi u pritvoru u Austriji, nakon što je u četvrtak uvečer uhapšen na bečkom aerodromu.

Demonstranti su se potom uputili pred zgradu Predsjedništva BiH, blokirajući glavnu saobraćajnicu, a protestnu šetnju su nastavili do zgrade institucija BiH, Ureda visokog predstavnika, te konačno do Akademije likovnih umjetnosti, gdje su im je policija onemogućila pristup prostoru ispred Ambasade Srbije u BiH.

Nezadovoljstvo hapšenjem generala Divjaka građani su, pored ostalog, iskazali transparentima na kojima je pisalo "Svi smo mi Jovo", "Jovo Srbine, čaršija je uz tebe", "UN and EU, shame on you! "...

Ovaj skup generalno je prošao mirno i bez incidenata, iako su okupljeni ispred ALU BiH bili vidno izrevoltirani što ne mogu prići zgradi srbijanske Ambasade, poručujući da građani BiH nisu zaslužili ovakav tretman i da im je dosta ugnjetavanja. Poručili su da je general Divjak simbol otpora građana BiH u proteklom rata, te multietnične BiH, te su zatražili od institucija BiH da zaštite svoje građane.

Prostestnu šetnju su, kao i jučer, organizirala članovi Facebook grupe "Oslobodite Jovana Divjaka odmah", a podržao ih je i Savez demobilisanih boraca Federacije BiH. Savez traži da Divjak bude oslobođen, te smatra da je njegovo hapšenje "još jedan u nizu pokušaja revidiranja rata u BiH".
Idi na stranu - |listaj dalje|