fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

radovan_karadzic - 27121 - 05.03.2011 : Luna - best (0)

Radovan


Čitam komentare o Radovanu Karađiću pa iako nevoljno, hoću kratko da komentarišem neke stvari koje sam pročitao o njemu.

Kao prvo, od svih onih SDS-ovaca, smatram da je bio najviše čovjek. Svi mi imamo vrline i mane, međutim, ne volim SDS ali Radovana smatram pozitivcem. Ovo je moje mišljenje koje iznosim, i smatram da je to moje pravo. Znam da je pravio i grešaka, ali istorija ce govoriti o tome.

Razlog zašto sam odlučio sad da napišem ovaj tekst je to što neke stvari znam, jer sam bio neposredni učesnik u njima.

Odgovorno tvrdim da je Bihać bio pred padom i da su srpske snage bile ušle na Debeljaču, u Sokolac, koji je predgradje Bihaća i da je on bio u potkovici, pred padom. Zna se da je Specijalnu brigadu angažovao uglavnom Radovan kao tzv. stratešku rezervu Vrhovnog komandanta, i da je brigada učestvovala u borbama oko Bihaća. Te borbe su bile tako uspješne da ne možete da vjerujete. Gdje god smo udarili, osvojili smo. Isto tako je napredovala i vojska sa naše lijeve i desne strane, te od kasarne Grabež.

Međutim, u jednom momentu je Vojska sa Manojlom Milovanovićem odlučila da stane i da se povuče, odnosno da zadrže postojeće pozicije. Više niko nije radio ofanzivno osim Specijalne brigade policije. To je trajalo 15-tak dana, bez uspjeha jer smo samo mi radili. Logično je ako ne radi cijeli presten oko Bihaća, da se sve snage onda navuku na naš pravac. Tada je znači stao Milovanović i vojna komanda a ne mi kojima je malte ne direktno komandovao Vrhovni komandant.

Drugi slučaj, o kome sam več pisao je bio Dravar. Bio sam u Drvaru 28 dana, sve do pada. Tada su Drvar branile najelitnije snage policije i vojske RS, i ni jednog od tih 28 dana nije bila ugrožena odbrana Drvara. Onda nas je General Kukobat sve pozvao na Pasjak u svoju komandu korpusa i naredio nam da tu noć moramo povući snage iz Drvara. Eto tako je pao i Drvar i Petrovac i Ključ i Mrkonjič grad jer je brdo između Drvara i Petrovca najdominantnije u tom kraju. I tada je naredba došla od vojske.

Novac iz trezora Narodne Banke RS je legalno, naredbom Guvernera Narodne Banke RS prebačen iz Banjaluke u Narodnu Banku u Zvorniku. Da je Radovan uzeo te pare, one ne bi završile u Banci u Zvorniku i ne bi bilo naredbe Guvernera.

Toliko za sada, pozdrav za sve na ovom sajtu. i ovo je moje mišljenje, a prihvatam slobodu mišljenja i od onih koji ne vole Radovana. Ima ljudi koje ja ne volim a oni ih vole. Evo vidim dole neko veliča Mauzera, za kog pouzdano znam da je izvukao pola Pretisa i cijevi i radijatore iz firmi u Vogošći. A kad je 1995 godine došao sa svojom vojskom na Nišiće, bio je dva tri dana i povukao se jer je vidio da je gusto.
Idi na stranu - |listaj dalje|