fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bosna_komentari - 27101 - 04.03.2011 : Vogošćanin Pravi Vogošća - best (0)

Koga Sven Alkalaj prestavlja


Jovan Divjak danas pred sudijom u Beču
Izvor: BH Telecom Portal

Penzionisani general Armije Bosne i Hercegovine Jovan Divjak koji je u četvrtak navečer uhapšen na Aerodromu u Beču danas će biti izveden pred austrijskog istražnog sudiju, a nakon toga će se znati i tačni razlozi zbog kojih je general priveden, izjavio je ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj.

Jovan Divjak danas pred sudijom u Beču U izjavi lokalnim medijima u Sarajevu Alkalaj je kazao da se vjerojatno radi o potjernici koju je za Divjakom raspisala Srbija koja ga tereti za navodne ratne zločine počinjene 1992. nad pripadnicima bivše JNA u sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici kada su se sukobili pripadnici bivše jugoslovenske vojske i teritorijalne obrane BiH koji su pokušavali spriječiti okupaciju Sarajeva.

Ministar Alkalaj je kazao da je ambasador BiH u Beču Haris Hrle u kontaktu s Divjakom kojem je pružena sva potrebna konzularna pomoć.

Glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić potvrdio je Hini da se glavni tužitelj BiH Milorad Barašin uključio u cijeli slučaj.

"Pokušavamo utvrditi što se točno zbiva", kazao je Grubešić istaknuvši kako se u Tužiteljstvu BiH oštro protive da netko drugi istražuje i podiže optužnice u slučajevima u kojima su se navodni zločini dogodili na teritoriju BiH, a osumnjičeni su, također, njeni građani.

"Kako bi bilo da mi raspisujemo potjernicu za državljanima Srbije koji se sumnjiče za zločine na Kosovu? ", postavio je pitanje Grubešić sugerišući da je krajnje vrijeme da Srbija prestane raspisivati potjernice zbog zbivanja u različitim dijelovima nekadašnje zajedničke države.

DALI JE MOGUĆE da daje ovaku izjavu ministar Alkalaj, koji treba da prestavlja sve narode u BiH. Jadni i bjedni "minstre", j Vojska Jgoslavije je napuštala teritoriju BiH po dogovoru i nije ulazila niukakav sukob sa paravojnim formacijam u BiH, ovi zločinci koje ti podržavaš, pucali su u kolonu nevinih dječaka koji nisu znali ni šta se dešava u Sarajevu. STIDI SE MINISTRE SVOJIH RIJEČI!!!

Jovan Divjak je još prije početka rata u Bosni osuđen na devet mjeseci zatvora od strane Vojnog suda JNA zbig toga što je u toku 1991. godine TO Kiseljak prodao 120 komada nekakve vojne opreme i 20000 metaka. Kaznu nije odležao jer je u Bosni počeo rat što je on iskoristio da se skloni u Sarajevo. Ovo je i glavni razlog zbog koga se stavio muslimanima na raspolaganje.
Idi na stranu - |listaj dalje|