fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 26456 - 13.02.2011 : Vuk Gradinski Republika Srpska - best (0)

Čađava dvocijevka


"Mati ti ga rodila, a nije ti ni brat ni sestra... ", kaže glumac Emir H. u najstarijoj "Audiciji", u skeču o Reganu i Mikuliću. Čitajući post pod brojem 26. 445, koji je potpisao neko ko "nije ni drug ni prijatelj" Dražana Perendije, teško se oteti utisku da autor teksta nije sam Dražan.


Dobro, možda postoji neko ko mu nije ni ono ni ono drugo a zna mu sadržaj ormara, marku cigareta kojim se truje, kad zloupotrijebi službeni auto, šta je zaplijenio u Ustiprači...

Iz ovog posta saznasmo te pikanterije o liku i djelu Dražanovom, kao i to da je on savjestan direktor neke fabrike. Radi se o firmi "Fabrika za proizvodnju žice" AD iz Novog Goražda, jednoj u lancu fabrika u kojima je vlasnik bivšeg državnog kapitala Momo Mandić i koja već duži vremenski period više ne radi nego što radi. Da li Dražan pošteno odradi svojih 2. 000 KM zna gazda, naravno.

Samim tim što obavlja javnu funkciju Predsjednika predsjedništva BORS-a (kolektivna odgovornost naslijeđena iz režima koji je prethodio) Dražan je i javna ličnost i kao takav podložan kritici, kako boraca koje zastupa tako i nas boraca koji nismo potčinjeni mu članovi Organizacije. Svojim potezima u dešavanjima u vezi sa (ne)zadovoljstvom boraca mjerama koje nameće vladajći režim Dražan je nedavno uputio cjelov Jude Iskariotskog svim borcima u Srpskoj, a da li je dobio pošteno zarađenih 30 srebrenjaka zna on i "26 445". I Milorad, naravno.

Kad svojim djelom zasluži poštovanje Dražan Perendija će ga dobiti od svih čestitih i iskrenih ljudi. Do tada će rukovodstva mjesnih odbora BORS-a birati lokalni partijski šefovi, mjesni odbori potom će na tajnim sastancima iz reda podobnih članova birati delegate u Opštinskim skupštinama BORS-a a ti delegati birati rukovodstva opštinske organizacije boraca i svoje predstavnike u republičkim skupštinama BORS.

Prije nego što zasjednu u Republičku boračku skupštinu, izabranim predstavnicima saglasnost će davati Regionalni odbori partije na vlasti. Ti predstavnici će na kraju aminovati rukovodstvo republičke BORS, koje je prethodno nametnuto od (naravno) partije na vlasti. A borci će dobijati godišnju nagradu u visini cijene jednog "Volter-volfa" za svaki mjesec proveden na ratištu.
Idi na stranu - |listaj dalje|