fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 26333 - 05.02.2011 : Luna - best (0)

BORS na ulicama?


Evo BORS je zaprijetio da će izaći na ulice u znak protesta. Volio bih i to da vidim! Poznavajući one koji sad predvode borce, teško da će uspjeti u tome.

Kada pročešljam sva ratišta na kojima sam bio, ne mogu da se sjetim da sam na prvoj liniji vidio bar jednog od ovih vođa boračke organizacije. Sve ovo pričam onako iskreno, iz duše, a vi sada pogledajte ko u vašim opštinama i regijama vodi boračke odbore pa ćete shvatiti da su na prvoj liniji bili sasvim druge ljude.

Iskreno, ja bih volio da borci izađu na ulice i da traže svoja prava. Da vidim da li bismo se prepoznali, pod uslovom da izadje onih 100000 boraca prve kategorije. To bi bilo pravo! Ja sam već odavno tražio da neko objavi spiskove boraca 1. kategorije. Nije to bitno niti je neko nadmetanje, ali sam siguran da bismo tada prepoznali kako je vršena kategorizacija i kako su časni i pošteni oni koji su to radili. Kakva je to tajna objaviti te spiskove? Svaki borac 1. kategorije koji se plaši da mu ime bude objavljeno neka se izbriše iz evidencije.

Predlažem da pokrenemo inicijativu da nam se dostave spiskovi o kategorizaciji. To je prvi korak ka stvaranju BORS-a koji će zastupati interese boraca. Ovako, dok god ima uljeza, nije realno tražiti neka prava jer ih onda tražimo i za one koji ih nisu zaslužili. Mišljenja sam da borci moraju sami da prečiste svoje redove, a ne da to neko drugi radi za njih. Tako bi smo sačuvali uspomenu i na one koji su hrabro dali živote u proteklom ratu. Ovako, iako mi znamo da je uvijek nedostajalo ljudi na linijama, sve gubi smisao jer su po ovome svi ratovali. Nema nas toliko koliko ima prijavljenih učesnika rata.

Besmisleno je razglabati dok god borce i ratnike zastupaju Dukić i Slavuj, koji nisu nosili pušku. Ispade da oni bolje znaju o borbama na Grbavici, Jevrejskom groblju, Žuči i Ozrenu nego mi koji smo tamo bili tamo.

Rat je već odavno završen, ne tražim ništa za sebe na osnovu zasluga, ali ne mogu da gledam one koji su se muvali po kancelarijama da pričaju o ratu i pišaju po našim ranama.

Kod nas u Specijalnmoj policiji je bilo dvadesetak vozača koji su se vodili kao pratioci i policajci specijalci. Svi su oni po pravilniku po kom se kategorišu borci, borci prve kategorije! E pa dosta više sa tim! Ništa ne tražim, ali neću ni njih sa sobom kad se priča o ratu. Kakvi su to borci koji nisu ni metka opalili u ovom ratu. Doduše, jesu nosili puške ali one nisu bile njihove već od oficira u čijoj su bili pratnji.

Elem, da skratim, rekoh volio bih da borci u Republici Srpskoj makar jednom izađu da se bune i traže svoja prava. To bi bila jedinstvena prilika da vidimo ko je to ratovao. Siguran sam da bi se na ulici našli i heroji i dezerteri na jednom mjestu.
Idi na stranu - |listaj dalje|