fix
Logo
fix
Nalazite se na Forum-Najnoviji
Za dodavanje novih poruka na ovu stranicu kliknite ovdje

bors - 26284 - 28.01.2011 : Zoran Janković Republike Srpska, Rogatica - best (0)

BORS


Poštovani Fenikse,

Ti znaš da je na ovom portalu bilo dosta mišljenja kako bi moja malenkost trebalo da pokrene bunt protiv BORS-a, ovakvog kakav trenutno jeste. Naravno da mi je imponovalo ali" razlog zašto to ne želim da učinim tada sam " prećutao. No, znao sam da vam to moram reći, prije ili kasnije. Mislim da je sada pravi trenutak.

Nakon Tvog posta 26277 od 27. 01. 2011. riješio sam da kažem istinu, jer si me Ti ponukao na to. A mislim i da Tvoje i moje pisanje može biti vodilja borcima u kom smjeru je potrebno razmišljati i djelovati (ako ovo ne zvuči neskromno).

Dakle, jedini razlog zašto nisam spreman da rušim BORS " jeste Dražen Perendija. Znam ga, zna me; pijemo kafu skupa, ponekad. No to još uvijek nije razlog. Poenta je u tome što su Dražen Perendija i Zoran Janković " istomišljenici. A on je još i "luđi" od mene. Luđi u najpozitivnijem smislu ove riječi. Bio je dobar borac u ratu; u miru je častan i nepotkupljiv, a stavovi su mu čvrsti kao stijena. Problem je što ga ona muška jajara, Pantelija Ćurguz, sputava. Ali, neće to moći tako do u beskonačnost. Živi bili pa vidjeli. Pući će i Draženu jednom film, upaliće mu se crvena lampica, kad-tad, a onda će biti " svašta. Maršnuće on Ćurguza kao kera, prije ili kasnije. Dražen je toliko "lud" da me ne bi nimalo iznenadilo da javno namarška i Milorada Dodika ili da ga potegne šakom pred kamerama. Takav je to lik, on bi to i uradio, bez imalo straha. Zato mu Dodik javno nigdje i ne smije da stane "na crtu".

Dakle, Dražen Perendija je svjetla tačka BORS-a, čovjek koji sigurno zastupa interese boraca koliko god to može u postojećoj situaciji. Moje (skromno) mišljenje je da njega treba što snažnije podržati. Ne mora se zvanično rušiti Ćurguz, za to bi trebalo mnogo vremena i sredstava. Dovoljno ga je gurnuti u strani (on je svakako tu da samo bi primao platu i vrebao priliku da se ponovo počne baviti politikom) a Perendiju isturiti naprijed, da pregovori sa Vladom idu isključivo preko njega. Dražen je spreman šta hoćeš: pokrenuti demonstracije, dići borce na noge, pomarisati se sa policijom, štrajkovati glađu, pljunuti u lice onoga koji to zasluži" Perendija je čovjek sa integritetom i subjektivitetom. Samo bi trebalo zatražiti da se uputi cirkularno pismo i da svi opštinski odbori BORSA podrže Dražena Perendiju kao glavnog pregovarača sa Vladom RS; da mu se daju takva ovlaštenja da niko mimo njega ne smije niti pregovarati niti bilo šta potpisati. Uvjeren sam da bi to bio pravi put da se borcima, u ovom trenutku, vrate barem mrvice od (kompletnog) dostojanstva koje im je oduzeo Milorad Dodik!

S poštovanjem, Zoran Janković.
Idi na stranu - |listaj dalje|